UDBAŠKE METODE: Jutarnji list i Slobodna Dalmacija šire laži o Bruni Esih

Foto: Oskar Šarunić

Kroz više lijevih medija, koji su do jučer bezrezervno zagovarali SDP i HNS, plasiran je spin kako Karamarko kontrolira Brunu Esih, dok se istovremeno hvali Dragu Prgometa i Andreja Plenkovića.

Na kraju mediji sve dovode na razinu ‘sukoba Karamarka i Plenkovića’, a ne natjecanja kandidata Esih i Prgometa za gradonačelničko mjesto grada Zagreba.

U Jutarnjem listu je jučer Slavica Lukić, nevjenčana supruga Milorada Pupovca napala Brunu Esih, nakon nje isto je učinila Jelena Lovrić, pa sad i Slobodna Dalmacija.

Donosimo tekst iz Slobodne Dalmacije:

“Nakon devet mjeseci potpune medijske šutnje i konspiracije, bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko zadnjih je tjedana strašno intenzivirao svoje javne i političke aktivnosti.

Putovao je u Washington, London i Jeruzalem, hvaleći se potom onim što mu je na vlasti kronično nedostajalo – svojim kontaktima sa stranim političarima; senatorima, savjetnicima, kongresnicima…

Susreo sam se sa senatorom Rogerom Wickerom, kongresnikom Mikeom Conawayem, Davidom Priceom, Eliotom Engelom, kao i kongresnicom Kay Granger– hvali se na sva usta ražalovani predsjednik HDZ-a. Objavljuje slike s njima na Facebooku, te najavljuje skori osnutak instituta za javnu politiku koji će okupiti najveće nacionalne umove i promovira se kao svojevrsni desni kralj ujedinitelj.

Ne žele cijepanje

S njegovim lepršavim angažmanom nezgodno je koincidirala i činjenica da je Bruna Esih uz neskrivenu potporu Zlatka Hasanbegovića nedavno istaknula nezavisnu kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba, izravno konkurirajući interesima stranke na čijoj je listi izabrana u Sabor.

U vrhu HDZ-a uvjereni su da ta kompleksna gibanja u unutarstranačkim redovima i te kako imaju zajedničku potku i da je Tomislav Karamarko krovni režiser i koordinator političkih akcija i združenih ambicija “povjesničarskog trija”. On, Hasanbegović i Esih predstavljaju bermudski kadrovski trokut unutar kojega bi u dogledno vrijeme – procjenjuju – trebalo ritualno utopiti Andreja Plenkovića.

– Njihov cilj nije cijepanje HDZ-a i osnivanje nekakve nove stranke, možda tek dugoročno. Trenutni im je prioritet potkopati ukupan dobar rezultat HDZ-a na lokalnim izborima, a naročito poniziti Dragu Prgometa u Zagrebu. Na taj bi način oslabili sadašnju poziciju predsjednika Plenkovića koji je njegovim izborom za stranačkog kandidata u metropoli iznevjerio očekivanja poviješću impregnirane desnice, te bi potom nastavili stvarati atmosferu za daljnji unutarstranački prevrat – kazuje nam moguće planove “urotnika” hadezeovac iz aktualnoga stranačkoga vrha.

Premda se tješe da mimo nekolicine stranačkih marginalaca “pučisti-povjesničari” u HDZ-u nemaju nikakvu podršku viđenijih članova – čak im je i Milijan Brkić okrenuo leđa, a odriče ih se i Miro Kovač…- potencijalno subverzivne aktivnosti trojca Karamarko-Hasanbegović-Esih svejedno su unijele dosta nervoze u HDZ. U pitanju je mala grupa koja stranci u nezgodno vrijeme ipak može nanijeti dosta političke štete, naročito preko svojih javnih istupa ili medijskih adlatusa.

Niti pet godina članstva

Da paradoks bude veći, ističu kako je riječ o ljudima koji zajedno nemaju ni pet godina članstva u HDZ-u: Hasanbegović kojega neistomišljenici u stranci posprdno zovu i Superhrvatko u stranku je učlanjen tek prije dvije godine, Karamarko 2011., a Esih uopće nije članica.

– U HDZ je Hasanbegović ušao 25. svibnja, na Karamarkov rođendan, valjda da oda počast ‘velikom vođi’, i to tek 2015. godine. I sad se on i Esih koja nije nikad ušla u HDZ pozivaju na izvorni HDZ, Franju Tuđmana i druge utemeljitelje – ogorčen je jedan od članova Predsjedništva. Kaže također kako je Hasanbegović na početku Domovinskog rata imao 21 godinu, ali mu nije palo na pamet uzeti pušku. Nema ni dana provedenoga na bojištu, ali zato voli pozirati s tuđim kapama.

– Puno toga signalizira da je Tomislav Karamarko glavni pozadinski logističar kampanje Brune Esih. Vjerujemo da upravo on pribavlja sponzore i donacije – kazuje nam sugovornik iz HDZ-ova vodstva. To se uklapa, tvrdi, u njegov zaplotnjački profil: cijeli život je bio najefikasniji u djelovanju iz sjene. Usprkos tome, suradnici Andreja Plenkovića vjeruju da su osobne Karamarkove ambicije dugoročno ipak estradnoga tipa i sumnjaju kako se on planira kandidirati na idućim predsjedničkim izborima. Uspjeh u tome pohodu baš i nije realan, no pokušaj realizacije privremeno potisnute volje za moć i te kako jest. Neće, dodaju, to biti prvi put da proturječi interesima stranke kojoj je ne tako davno srušio i vlastitu vladu. No, još je uvijek legalni član HDZ-a.”

Izvor: narod.hr

 

4 comments

  1. Jerko Zagar

    Treba još samo da uskrsne DRUG Moša Pijade pa če tek tada udbaška agitprop biti kompletna .
    Bili svi novinari prokleti i od Boga i od Sotone koji rade za imenovane novinarske kuče . Zašto SVI , zato jer nije se niti jedan normalan novinar oglasio na ta pererakluk od novinarstva .

  2. Ilija Vrkić

    Ako je to istina i ako gospođa Esih i dobije titulu gradonačelnice glavnog grada svih Hrvata, onda će biti u novijoj povijesti hrvatske upisano , da u Hrvata najbolje prolaze izdajnici, pučisti , baš od onih ljudi , koji su zaista nešto dobro učinili za našu Domaju, a u ovom slučaju riječ je o tvorcu i utemeljitelju hrvatske države dr. Tuđmanu, jer svi znamo da je taj isti Karamarko izdao tog istog Tuđmana i služio izdajniku Mesiću , punih deset godina. Od toga lažova nikada ne bih prihvatio njegovo lažno domoljublje, jer ono koristi samo njemu i njegovoj karijeri , a dugoročno baca povijesnu ljagu na cijelu hrvatsku naciju , kojih ionako imamo i previše , kada su u pitanju takvi udvarači i licemjeri. O Hasanbegoviću , nikada nisam ni imao neka posebna uvjerenja , koja mu mnogi to i odaju i to iz više razloga , koje ne želim iznositi javno..No samo ću jedno napomenuti , mišljenja sam ako je toliki domoljub , da je totalno zakazao , kada je u pitanju politika u BIH..

  3. Marijan Trninic

    Čovjek netreba biti Herlock Sholmes (ne Sherlock Holmes) pa da ne otkrije otiske prstiju drage Pupavke i našega momčine iz Brisela. Dvije komunjarsko-poluudbaške aždaje Lukić i Lovrić su stjegonoše protuhrvatskih i proyugoslOvenskih piskarija i sranja po tiskovinama kontroliranim od CK SKH_SDP

Odgovori

Skip to content