PETERNEL O DEKLARACIJI Razotkrivena projugoslavenska kasta priključena na državne bankomate

U četvrtak 30. ožujka javnosti će u Zagrebu, Beogradu, Podgorici i Sarajevu biti predstavljena Deklaracija o zajedničkom jeziku.

Za sada se ne zna kakav je točno sadržaj Deklaracije, ali se svakako navodi da su hrvatski, srpski, bosanski i crnogorski četiri varijante zajedničkog standardnog jezika. Radi se o Inicijativi 220 intelektualaca iz ‘regije’. Radi se o glumcima, redateljima, umjetnicima, profesorima… Na guranje ‘regionalnog jezika’ reagirali su potpredsjednik HHO-a Igor Peternel, kao i književnica Milana Vuković Runjić.

“Mnogi se ljute na Deklaraciju o jeziku, a ja smatram da je to sjajna stvar jer popis onih koji su je potpisali konacno ih razotkriva. Dakle svi odreda potpisnici su upravo ona povlastena projugoslavenska kasta pseudointelektualaca o kojoj mnogi permanentno govorimo. Prema tome ne radi se o bijelim miševima koje mi u bunilu proganjamo već o egzaktnim i drskim manipulatorima priključenim infuzijom na bankomate Brijuna, HRT-a, ministarstava, kazališta, HAVCa i Zaklade za civilno drustvo. Svi do jednoga!”, napisao je Peternel na Facebooku.

Kratka i jasna bila je na tu temu i Milana Vuković Runjić.

“Moj prilog velikoj lingvističkoj raspravi: hrvatski i srpski NISU jedan jezik”, napisala je Vuković Runjić.

Podsjetimo, potpisnici Deklaracije među ostalima su Boris Dežulović, Dragan Markovina, Rade Šerbedžija, Rajko Grlić, Damir Karakaš, Edo Popović, Roman Simić, Vedrana Rudan, Zdravko Zima, Daša Drndić i drugi.

https://www.facebook.com/igor.peternel.9/posts/10212798295931421

4 comments

  1. Mario Milovčić

    Tako je, gosp. Peternel, slažem se 1000%, i još bih dodao -sve ovo u RH je moguće, jer nije provedena Sveta Lustracija -čišćenje kancerogenoga gnoja iz tijela Hrvatske, pa imamo ovakvu vlast, pravosuđe, DORH, policiju, kulturno-prosvjetne ustanove, te tzv. političare, tzv. kulturnjake i tzv. NGO koji se, navodno, bore za ljudska prava, a napadaju Branitelje, domoljubne Udruge Za-život i obitelj, kršćanske znanstvenike, umjetnike i Katoličku crkvu, konzervativne intelektualce, liječnike i profesore, zatiru hrvatski jezik u pisanim i elektronskim medijima (prevoditelji, lektori na HRT-u, RTL-u, cenzure, otkazi novinarima), uvode anacionalnu kurikularnu reformu školstva, stavljaju jugokomuniste na čela kulturnih i prosvjetnih ustanova, nesposobne i protuhrvatske veleposlanike (Vilović, Goldstein, Paro, …), slabe MUP, HV i HRM, ruše gospodarstvo, poljoprivredu (Jakovina), državnu imovinu (Pejnović), itd., itd. !?!

  2. Ante Velebit

    Eto sada imamo imena Hrvatskih neprijatelja tako ćemo znati tko će biti u slijedećoj traktorijadi za Srbiju.Ako ova vlada što se naziva Hrvatska ne ukine financiranje državnih neprijatelja neka im onda kupi bar polovne traktore neka imaju ,može im zatribati , a potom dati ostavku jer nam ovakva vlada nije potrebita.

  3. Rudolf

    Možda je vrijememe da počnemo razmišljati o Yugoslovenima kao manjnincima pod Pupovčevom palicom,ali bez fiksne kvote.Nadam se da Bandiću neće pasti na pamet da im da jedno ili dva potpredsjenička mjesta u skupštini grada.

  4. MOLOTOV

    Stvar se mora nazvati pravim imenom, dakle u akciji je UDBA !!!

Odgovori

Skip to content