RAJKO DUJMIĆ: Ne znam više kako droga izgleda

Foto arhiva/Hanza Media

Rajko Dujmić (63) dao je intervju za avaz.ba, a govorio je između ostalog o svojoj mračnoj prošlosti, vremenu kada se drogirao, optužbama za nasilje nad suprugom Snježanom, te kazao da su svi problemi sada iza njega i da treba stvarati. Još mu, dodaje, nije vrijeme za penziju.

– Zdrav sam i pun energije. Želim reći da sam u punoj snazi. Uživam u proljeću, željno iščekujem ljeto da se okupam pa onda natrag u studio. Život je prepun radosti i ako ga ispuniš gadostima, onda ništa ne vrijedi – kazao je Dujmić.

U septembru 2015. godine Rajko je stavljeno na teret da je nanio lakše tjelesne povrede svojoj supruzi, 53-godišnjoj Snježani Šimek-Dujmić. Nakon što je navodno napao suprugu, Dujmić je završio na liječenju od ovisnosti. O ovom teškom životnom periodu kratko je kazao:

– Odnos između supruge i mene je veoma dobar, sve štima. Najviše me ispunjava vrijeme provedeno sa familijom. Kad zagrlim svoju suprugu i probudim se ujutro kraj nje, to je najveća sreća – pojasnio je.

Govorio je i o svojoj borbi protiv ovisnosti i tvrdi da dugo nije bio ovako vedar, nasmijan i zadovoljan.

– Više ne znam ni kako izgleda droga. Nije mi mrsko sjećati se svoje mračne prošlosti i što se više sjećam toga, sve mi je dalje. Imam jedan savjet za ljude koji se nalaze u istoj situaciji u kojoj sam ja bio, a to je da ukinu nikotin, alkohol i tako će spriječiti narkomaniju i sve vrste ovisnosti. Ja još pušim cigarete, ali ne travu, to je ogromna razliku. Apsolutno je moguće riješiti se ovisnosti od droge uz podršku roditelja, koja je jako bitna, ali i ostalih članova porodice, brata ili sestre – ističe Dujmić.

Njegova je svakodnevnica sada nešto drugačija.

– Volim rano ustati. Uzmem psića i šetamo. Kad se vratimo iz šetnje, doručak je spreman, moja Snježana me čeka. Običan sam čovjek kao i svaki drugi, samo me Bog obdario ljubavlju, i dao mi talent da mogu stvarati. Zato, godine mi ne mogu ništa, još više radim nego ranije i planiram živjeti do 94. godine – kroz osmijeh govori Dujmić.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Skip to content