SKANDALOZNA IZJAVA Tomić o ‘Deklaraciji’: Hrvatski jezik izmišljen da bi nas držao u strahu!

Ante Tomić, jedan od potpisnika tzv. Deklaracije o zajedničkom jeziku, objasnio je zašto je podržao tu inicijativu.

“Deklaracija se suprotstavlja užasnom, idiotskom, neljudskom stanju u kojem je danas naš jezik. Potpisao sam je jer ona pomirljivo i prijateljski priznaje svakoga, jer afirmira različitosti, dozvoljava da jedna stvar može imati više imena, da mi svi, eto, govorimo jednim jezikom, koji se od mjesta do mjesta različito zove, negdje je hrvatski, negdje srpski, negdje bosanski, a negdje crnogorski. Onaj jezik kojim govore u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori očito nije drugačiji od ovoga kojim govorimo mi ovdje”, rekao je Tomić za Slobodnu Dalmaciju.

Nakon toga rekao je skandaloznu i, dodajmo, poprilično nejasnu tvrdnju.

“Hrvatski jezik izmišljen je da bi Hrvate držao u strahu, da ih muči kako ne govore jezikom koji zovu svojim, pa da vazda pitaju je li se reče hiljada ili tisuća, kisela ili mineralna voda…”, izravno je negirao hrvatski jezik Ante Tomić.

Dodajmo da je hrvatski jedan od 24 službena jezika Europske unije, ali teško je to objasniti nekome tko daje ovakve tvrdnje.

Izvor: direktno.hr

4 comments

  1. Eol

    Što ova novina želi postići citiranjem marginalaca? Zašto su im tako zanimljive i važne ovakve besmislice? Dižete tiražu s glupostima?

Odgovori

Skip to content