Tudorovi mladići pokazali pravo hajdučko srce

Kako javlja portal index.hr, Hajduk je u jednoj fanatično borbenoj utakmici, na Poljudu s 2:0 svladao Dinamo. Junak dvoboja bio je mladi veznjak Mario Pašalić, koji je prije svega sedam dana odbio milijunski transfer u Serie A, baš kao da je predosjećao što slijedi u derbiju.

 

{jathumbnail off}1414 dana čekao je Split pobjedu nad Dinamom u prvenstvenim susretima, a onda ga je dočekao kada se rijetko tko usudio razmišljati o trijumfu. Po mnogima ova momčad Dinama najjača je u posljednjih desetak godina, dok novi/stari trener Modrih Branko Ivanković do subotnje večeri nikada u trenerskoj karijeri nije izgubio susret na Poljudu. S druge strane Hajduk prolazi vjerojatno najteže trenutke u stogodišnjoj povijesti, dugovi se gomilaju, a Igor Tudor raspolaže praktički juniorskom ekipom.

Zaoštrila se konkurencija: Iluridze i Bukva prava pojačanja
Na sreću ili žalost, teorija uvijek ostaje samo teorija, zato se i na Poljudu okupilo tridesetak tisuća gledatelja, koji su od prve do posljednje minute vatrenim navijanjem bodrili svoje pulene. Ako se takvo što moglo i očekivati, onda taktička vratolomija Igora Tudora nikako nije. Naime trener Bijelih je na klupi ostavio svoja dva ponajbolja igrača ove sezone – Franka Andrijaševića i Mislava Anđelkovića.
Priliku u sredini terena dobili su Pašalić, Sušić i novo igračko pojačanje Haris Bukva, koji se zablistao na debiju, upisavši dvije izvanredne asistencije iz kornera. Ništa lošiji nije bio ni drugi novajlija, Giorgi Illuridze, koji se nakon nešto skromnijeg izdanja prvih 45 minuta, u nastavku probudio i s nekoliko solo prodora unio veliku pomutnju u obranu Modrih.
Nisu navijači 12. igrač Hajduka već travnjak

Branko Ivanković poslao je na oronuli poljudski travnjak, neki kažu pravi 12. igrač Hajduka, najbolje što Dinamo može ponuditi i to je ono što mora brinuti čelnike Modrih uoči europskih izazova. Izlika u svakom slučaju može biti činjenica da je zbog reprezentativnih obveza Profesor imao svega dva treninga da uigra momčad, međutim ako se ova skupocjena momčad ne može suprotstaviti ovom Hajduku, kako onda očekivati da će osigurati europsko proljeće.

Ovom neočekivanom pobjedom Hajduk je barem privremeno vratio zanimljivost Hrvatskoj nogometnoj ligi. Iako je još možda prerano govoriti takvo što, Liga 10 se za sada pokazala punim pogotkom. Još tri velika derbija su pred nama, a tu je i Rijeka, koja golemim koracima gazi naprijed. Kvaliteta viđenog nogometa i interes za domaći nogomet zasigurno ulijevaju optimizam.

Autor  index.hr | croative.net

Odgovori

Skip to content