HUB na Plitvicama 31. ožujka 2017.

Branitelji, domoljubi i predstavnici vlasti u Republici Hrvatskoj su 31. ožujka 2017. godine obilježili 26-tu godišnjicu smrti hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića.

Redarstvenik Josip Jović je poginuo u akciji na Plitvicama, 31. ožujka 1991. godine. On je prva žrtva Domovinskog rata koja je pala u obrani suverentiteta Republike Hrvatske. Događaji na Plitvicama, od prije 26 godina, su primjer kako se brani domovina, primjer odlučnosti i hrabrosti hrvatskih branitelja koji su u teškim zimskim uvjetima (snijegu, magli i niskoj temperaturi) slomili četničku pobunu na Plitvicama. 

2 1
Danas odajemo počast poginulom Josipu Joviću, također odajemo počast redarstvenicima koji se tada skršili četničku pobunu na Plitvicama. Oni su svijetli primjer domoljublja, hrabrosti, odlučnosti i učinkovitosti.

Na obilježavanju događaja na Plitvicama bili su sudionici akcije 1991. godine, pripadnici braniteljskih udruga, predstavnici građanskih udruga i predstavnici vlasti na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.1 2

Članovi udruge Benedikt i domoljubi su organizirano došli na Plitvice odati počast Josipu Joviću i osvježiti sjećanje na akciju na Plitvicama. Uz molitvu je položen vjenac i zapaljenja svijeća na spomen obilježju u nacionalnom parku Plitvice.

Hrvatska udruga Benedikt aktivno promiče istinu o Domovinskom ratu i nastoji otrgnuti zaboravu događaje i ljude koji su dali svoj doprinos u stvaranju i obrani Hrvatske.

HUB

Odgovori

Skip to content