IGOR PETERNEL Bujanec otvorio obiteljsko nasilje, HAVC i Gunju, ali nagrada ide ljevici

Zoran Šprajc, točnije njegova emisija “RTL Direkt” je dobila ovogodišnju nagradu “Večernjakova ruža”, unatoč vrlo neobičnim gafovima.

Igor Peternel, potpredsjednika HHO-a, na svom se Facebook profilu osvrnuo na nagrađivanje novinara u Hrvatskoj.

Unatoč skandaloznoj izjavi u kojoj Šprajc govori o iskapanjima u Gračanima, navodeći kako je “počela potraga za navodno masovnom grobnicom hrvatskih i njemačkih vojnika, dakle za leševima okupatora i domaćih izdajnika”, dobio je cijenjenu nagradu Večernjaka.

Peternel se ipak odlučio osvrnuti na to kako su dokumenti objavljeni u emisiji Bujica vezani uz gradnju u Gunji bili autentični, te se zapitao hoće li i Bujanec dobiti pohvalu od novinarske zajednice s obzirom na svoj doprinos u otkrivanju istine.

“Iz današnjih vijesti doznaje se da je gradnja u Gunji bila zaista senzacionalno preskupa, skuplja nego da se gradilo na Pantovčaku i da su dokumenti objavljeni kod Bujanca autentični. Dakle u tri mjeseca Bujanec je otvorio obiteljsko nasilje, HAVC i stanove u Gunji. Hoće li ga HND izabrati za novinara godine ili je to rezervirano samo za odličnike s druge strane spektra”, napisao je Peternel na svom Facebook profilu.

https://www.facebook.com/igor.peternel.9/posts/10212838508216703

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content