UVOĐENJE DRŽAVE U DRŽAVI: SDP najavljuje da će sam provoditi kurikularnu reformu u gradovima u kojima pobijedi na lokalnim izborima!

SDP-ovoj ideji sklon je i njihov prirepak HNS, tvrde da se kurikularna reforma najlakše može provesti u Zagrebu jer ima i status županije. Znači, ukoliko Anka Mrak Taritaš pobijedi na izborima za gradonačelnika, Zagreb može očekivati i prisilnu reformu školstva neovisno o odlukama Vlade RH.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, gostujući u TV emisiji „Nedjeljom u dva“ najavio je da će u svim sredinama u kojima SDP pobijedi na lokalnim izborima, provoditi kurikularnu reformu.

U SDP-u ni ne skrivaju da je jedan od njihovih ključnih ciljeva putem lokalnih kampanja napraviti pritisak na vlast na nacionalnoj razini, kako bi se kurikularna reforma što prije počela provoditi. Bernardićeva ideja biti će u srijedu i na Predsjedništvu SDP-a.

Boris Jokić, tvorac reforme, navodno je ponudio ljevici da njegovu reformu koriste u predizbornoj kampanji, kažu u SDP-u.

SDP tvrdi da sam Jokić potiče da se njegova reforma što prije počinje provoditi, pa upravo s tom namjerom i želi da ju SDP koristi za svoju promidžbu.

Kandidat za šibensko-kninskog župana Franko Vidović misli da je Bernardićeva ideja odlična i da je provediva, neovisno o tome što odlučila Vlada RH. Vidović je na svojem facebook profilu napisao da postoji niz stvari o kojima jedinice lokalne samouprave mogu samostalno odlučivati i provoditi ih. Npr. jednosmjenski rad, produženi boravak u školama, informatizacija škola, izvannastavne aktivnosti djece, rad s naprednom djecom ali i sa djecom koja imaju teškoća u razvoju, te na organizaciji prijevoza, što je sve u ingerenciji županija, gradova i općina, kako za osnovne tako i za srednje škole, tvrdi Vidović.

Kako bi lakše ostvarili svoje ideje, HNS i SDP navodno su pokušali „vrbovati“ Borisa Jokića na svoju stranu za izbore u Zagrebu.

Izvor:  HAZUD.HR

1 comment

  1. MOLOTOV

    SDP se treba ukinuti, jer sada su stvarna stranka opasnih namjera…

Odgovori

Skip to content