Plenković potvrdio da će se Hrvatska ozbiljno pozabaviti zločinima tzv. Armije RBiH

Hrvatska će se ozbiljno pozabaviti ratnim zločinima koje su počinili pripadnici tzv. Armije RBiH, rekao je premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković tijekom sastanka koji je održao s članovima Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora.

Tijekom dvodnevnog boravka u Mostaru, povodom otvorenja Međunarodnog sajma gospodarstva, Plenković je održao niz sastanaka s različitim dužnosnicima, a između ostalih, i s Predsjedništvom HNS-a.

Član Predsjedništva HNS-a Slaven Raguž (Hrvatska republikanska stranka), koji je i upoznao Plenkovića s činjenicom da Tužiteljstvo BiH kroz dva različita zakona tretira zločine koje su počinili pripadnici HVO-a i Armije BiH, za Dnevnik.ba je izjavio kako je od hrvatskog premijera zatraženo da učini sve kako bi prijave protiv časnika tzv. Armije RBiH hrvatskom Državnom odvjetništvu (DORH) prerasle u optužnice protiv vojnog vrha tzv. Armije RBiH.

“Tražio sam i da se optužnice prošire na cijeli vrh tzv. ARBiH. Plenković je odgovorio da vlasti u Hrvatskoj prate situaciju u BiH te je upoznat s problemima hrvatskih branitelja u BiH i optužnicama koje su protiv njih podignute. Rekao je i kako će učiniti sve da hrvatsko Državno odvjetništvo ozbiljno pristupi optužnicama, odnosno da prijave postanu optužnice”, izjavio je Raguž, prenosi dnevnik.ba

Podsjećamo, nedavno je više braniteljskih udruga iz BiH podnijelo prijave DORH-u u kojima terete časnike tzv. ARBiH za ratne zločine nad hrvatskim državljanima tijekom Domovinskog rata u BiH ali i u Hrvatskoj.

Izvor: kamenjar.com

Odgovori

Skip to content