HVALA ŠTO SPAŠAVATE NEROĐENE Dubrovački biskup s moliteljima u inicijativi 40 dana za život!

Preko 3 tisuće molitelja, preko 350 spašenih života – budite i vi dio molitve za nevine, za malene!

Dubrovački biskup Mate Uzinić molio je u utorak 4. travnja u kapelici Opće bolnice Dubrovnik s dubrovačkim moliteljima za nerođenu djecu u sklopu inicijative „40 dana za život”. Uz molitve za nerođenu djecu grada Dubrovnika i cijele Hrvatske te sjedinjujući s molitvom diljem svijeta, za spas svakog začetog života, molitvenoj nakani pridružuje se i molitva za sve medicinsko osoblje i za sve stare, bolesne i nemoćne.

Nakon sat vremena posvećenog krunici, molio se i križni put za nerođene, kroz koji je, prateći Isusa na njegovu putu križa, svjesnost molitelja o težini grijeha pobačaja dodatno produbljena.

Na kraju križnog puta biskup Uzinić zahvalio je na ustrajnosti molitelja kroz 35 dana molitve koja se na ovaj način održava u Dubrovniku, a potom se osvrnuo i na širinu molitvene nakane koja osim nerođene djece, obuhvaća i njihove majke i očeve, ali i medicinsko osoblje kao i bolesnike OB Dubrovnik. Biskup je istaknuo da onaj koji polazi od toga da život počinje začećem, a zna da se život pobačajem prekida, ne može o tome šutjeti. Na kraju je moliteljima podijelio biskupski blagoslov i pozvao na ustrajnost u molitvi.

Preko 350 spašenih beba

Još je nekoliko dana do završetka čudesne inicijative ’40 dana za život’ koja se moli diljem svijeta za svu nerođenu djecu svijeta, tako i u Hrvatskoj. Ovim putem vas pozivamo da se priključite, da izlijete svoje srce Isusu, za one najmanje od nas, za malene, za čudesne za svu ozbiljno ugroženu dječicu koja nevina stradavaju još u utrobama svojih majki. I vjerujte, niti jedna vaša molitva nije uzaludna. Niti jedna vaša žrtva neće biti besplodna. Samo vjerujte. Naime, inicijativa 40 dana za život objavila je kako je diljem Hrvatske sudjelovalo više od 3 tisuće molitelja što je doista veličanstveno, a prije neki dan izvijestili su kako je od početka ove međunarodne kampanje spašeno 362 djece od sigurne smrti abortusom.

Dodaju da je jedan od tih života spašen i u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu kada je majka ispred bolnice ugledala jednu moliteljicu i dirnuta mirom, miroljubivim plakatima, a još više porukama koje na njima pišu, odlučila porazgovarati s moliteljicom i kasnije s našim voditeljem te je odustala od abortusa. Taj je život spašen doslovno u posljednji čas, jer je termin za pobačaj bio zakazan baš za taj dan! ‘Hvala Bogu što možemo pomoći toj majci i toj bebici ! Bogu hvala i slava!’ – poručili su iz inicijative.

Do kraja je ostalo još samo tri dana. Odvažite se i molite jer maleni nas trebaju! Ako i ne možete doći pred bolnice diljem Hrvatske, uključite nerođene u svoje molitve ili im posvetite samo jedan trenutak u svome danu! Hajmo Hrvatska bori se, jer bitka za nevine je velika! Slava Isusu!

Autor: Z. K. /IKA

Odgovori

Skip to content