ŠVEDSKI PREMIJER: Napadnuti smo, sve upućuje na terorizam

Izvor: REUTERS/Magnus Strom

Troje ljudi je ubijeno u petak u Stockholmu kada se kamion zabio u robnu kuću u središtu grada, priopćila je policija.

Prema riječima premijera Stefana Lofvena, koje prenosi nacionalna agencija TT, sve upućuje na teroristički napad. Dio središnjeg dijela grada policija je ogradila i evakuirala cijelo područje. Mjestu događaja je prepuno policije i ambulantnih vozila. “Vidio sam najmanje troje mrtvih, ali ih je vjerojatno više”, javio je Martin Svenningsen, novinar švedskog radija.

TT prenosi da je policija za sada potvrdila troje poginulih. Očevici javljaju da na mjestu napada, koliko mogu razaznati, leže prekrivena tijela.

Prošle je godine u Europi izvedeno više napada kamionom. Reuters podsjeća da je al Qaeda još 2010. pozvala svoje sljedbenika da koriste kamione kao oružja. U Londonu je 22. ožujka ove godine na taj način ubijeno četvero ljudi, a napadač je, prije nego ga je ubila policija, uspio na smrt izbosti čuvara parlamenta.

Islamska država je u srpnju prošle godine preuzela odgovornost za napad u Nici tijekom proslave Dana Bastille, kada je islamist kamionom na šetnici pokosio 86 ljudi. IS je također preuzeo odgovornost i za sličan napad na Božićnom sajmu u Berlinu kada je ubijeno 12 ljudi.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content