Splićani najbolji na državnom natjecanju iz vjeronauka

Pobjednici sa sisačkim biskupom Vladom Košićem

Državno natjecanje iz vjeronauka „Vjeronaučna olimpijada” učenika osnovnih i srednjih škola koja se održavala od 5. do 7. travnja svečano je zatvorena u petak, 7. travnja u Seminarskoj dvorani Hotela „Top Terme” u Topuskom.

Svoje veliko znanje o ovogodišnjoj temi „Misijska djelatnost Crkve”, pokazale su ukupno 43 ekipe s oko 220 natjecatelja i mentora. U srednjoškolskom dijelu natjecanja pobjednici olimpijade su ekipa III. gimnazije iz Splita, drugo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Pula, a treće NKG Don Frane Bulića iz Splita. Između osnovnih škola olimpijadu je osvojila ekipa OŠ Sućidar iz Splita, drugo mjesto OŠ Zmijavci, a treće OŠ Antuna Mihanovića – Petropoljskog iz Drniša.

Natjecanje je zatvorio domaćin sisački biskup Vlado Košić pohvalivši zauzetost i zavidno znanje natjecatelja te velik trud svi onih koji su bili uključeni u organizaciju natjecanja: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agenciju za odgoj i obrazovanje, Nacionalni katehetski uredu HBK, Papinska misijska djela, Katehetski uredu Sisačke biskupije, Glas Koncila, te članove Državnog povjerenstva za natjecanje iz vjeronauka. Biskup je objavio i kako će ekipe koje su osvojile prva tri mjesta za dar od biskupa HBK dobiti putovanje u Češku.

Na kraju biskup je i svim okupljenima poručio kako je prije svega potrebno Bogu zahvaliti na svakom uspjehu i darovima s ovakvog susreta.

U glazbenom dijelu nastupila je instrumentalna sekcija Instrumentalni ansambl HPD Danica iz Siska.

MISIJA

Odgovori

Skip to content