POZADINA OTKAZA Dujmović prešao na Direktno i pita se: Jesu li Feralovci preuzeli Slobodnu?

Naš portal od jučer ima novog kolumnista i suradnika, novinara kojeg iznimno cijenimo, a vi redovito čitate kada god o njemu nešto objavimo, što ne čudi, jer radi se o jednom od naših najboljih novinara: Tihomiru Dujmoviću!, piše Direktno.hr

Njemu je u Slobodnoj Dalmaciji otkazana suradnja i Direktno mu je sa zadovoljstvom ponudio suradnju na portalu što je Dujmović prihvatio. O odlasku iz Slobodne i o dolasku na stranice Direktno.hr Tihomir Dujmović je ekskluzivno rekao:

“Da, zabranili su mi daljnje pisanje za ‘Slobodnu Dalmaciju’. Urednik se nije usudio nazvati me nego mi je otkaz dao direktor novine! Besramno. Objašnjenje za otkaz bilo je jednako blazirano kao i prije 15 godina – da se uvode mjere štednje pa da će micati niz drugih novinara. Naravno, izbacili su samo mene i kolumnu Davoru Krili. No, kako su srpske ‘Novosti’ momentalno reagirale na ukidanje kolumne Krili, glavni urednik se požurio objasniti i na neki način ispričati da Krile neće nestati iz ‘Slobodne Dalmacije’, samo da mu se ukida kolumna, ali da će u drugim formama biti nazočan u novini. O meni niti slova jer ja u hrvatskom tisku imam tretman crnca pedesetih godina negdje u Louisiani”, rekao je Dujmović za Direktno.

Dodaje da HND nije reagirao nijednom rječju, što ga nimalo ne iznenađuje.

“Sramotno i neshvatljivo i zbog toga jer su moje i Tomićeve kolumne bile najčitanije u novini, no unatoč tome vlasnik me je odlučio maknuti. Zašto? Ne znam! Ili se radi ponovo o teškom političkom pritisku ili su dolaskom novog urednika Feralovci u cijelosti preuzeli Slobodnu! Mislim da će ovim potezom novina dodatno izgubiti na vjerodostojnosti jer su toliko puta od 3. siječnja 2000. godine radili ovakve stvari da je to pogubno sa svih mogućih stajališta. Ja pišem istinu i ne kalkuliram i zato plaćam ovako visoku cijenu, ali moja publika to savršeno razumije i zato je ovakav potez zapravo krajnje iracionalan…”, dodao je novi kolumnist portala Direktno.hr.

Ipak, dojučerašnjim kolega poželio je sreću u životu.

“Publika je tu da procijeni o čemu se radi, a ja od četvrtka pišem za ovaj portal i hvala vam na prilici koju ste mi ukazali. Svoju ću publiku pozvati da se preseli na ovaj portal i idemo dalje u borbu za bolju Hrvatsku!”, zaključio je Tihomir Dujmović.

Izvor: direktno.hr

1 comment

  1. kornelija

    čestitam uredništvu na odličnom potezu. gospodin dujmović je najbolji hrvatski novinar, užitak je čitati njegve tekstove.

Odgovori

Skip to content