TAKO JE GOVORIO MILORAD PUPOVAC: Huškanje protiv Kolinde, Gotovine i Markača!

NIJE OVO IZREKAO BAŠ TAKO DAVNO – “Angažiranje Ante Gotovine i Mladena Markača u budućem Vijeću za domovinsku sigurnost pokazuje neosjetljivost Hrvatske i nove predsjednice prema srpskim žrtvama”, izjavio je predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac za srbijanski Blic.

Naime, u povodu najave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako će Gotovina i Markač ući u Vijeće za domovinsku sigurnost ocijenio da ovaj potez “pokazuje u kojoj mjeri je tema ratnih zločina i dalje prisutna kao političko opterećenje u odnosima Srbije i Hrvatske”.

Kaže da odluka pokazuje i mjeru u kojoj tema ratnih zločina zagađuje međudržavne i međupolitičke odnose dviju zemalja.

“Ono što je u slučaju međusobnih optužbi za genocid utvrdio Međunarodni sud pravde, a to je da su i Srbija i Hrvatska krive, očigledno nije u svijesti predstavnika vlasti. Ako žele izbjeći novo zagađenje odnosa i nove ratne poruke, obje zemlje će morati posvetiti više pažnje žrtvama, ali ne samo žrtvama sa svoje strane, kao što je Hrvatska nedavno uradila zbog Šešelja, već i srpskim žrtvama”, kaže Pupovac i dodaje da bi se imenovanju dvojice generala za savjetnike posvetilo mnogo “manje pažnje da su zločini za vrijeme i nakon Oluje procesuirani i da su iz Zagreba poslane poruke odgovornosti”.

Izvor: ovdje

2 comments

  1. Vera Lubicic

    Druze Pupavac nepostoji nigdje u svijetu odnosa agresora i zrtve izjednacenje odgovornosti znam daste vi agresori(Srbi) pobjedili onda bi postajalo mozda jos 10-15 JASENOVACA zalosno sto mislite daste pametana osoba u suprotnome prama vasim izjavama imate pamet od 8 god.djecaka koji samo zna fantazirati zalosno,zalosno .

Odgovori

Skip to content