Mladen Pavković: “Gazdu“ ne diraju, a druge zatvaraju i za 100 kuna!

Kakva je to pravda? Kakva je to država? Ljudima uzimaju i obiteljske kuće ako su ostali dužni pa ne mogu vratiti i nekoliko tisuća kuna, ili ih trpaju u zatvor, poput one siromašne bakice, 76-godišnje Minke Maltarić koja nije mogla platiti dug za odvoz smeća od 100 kuna, ili se pak ubijaju, ako ne mogu platiti porez (12 tisuća!), kao što je to učinio jedan hrvatski branitelj (Dragan Prebeg), koji se samozapalio u osobnom automobilu…

Kad je pok. Darko Pajčić, hrvatski dragovoljac, želio skinuti ćiriličnu ploču u Vukovaru policajac mu je doslovce razbio pola glave, te je od teških ozljeda kasnije i umro. Sjetimo se također kako se provodi pravda kad netko prođe kroz crveno, kao što je to učinila jedna žena u Osijeku. Policajac ju je poput zadnjeg kriminalca bacio na pod i vezao lisicama, itd. i tako redom.

S druge pak strane, Ivica Todorić, zvani „Gazda“, koji se (zahvaljujući lijevim i desnim političarima i bivšim udbašima) besramno obogatio u vrijeme i nakon hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, koji helikopterom (da se malo našalimo) odlazi obavljati veliku i malu nuždu, i koji je upropastio na desetine tisuća ljudi (ostao dužan milijarde!) i dalje nam se smije:

– „Ostavljam Hrvatskoj Agrokor!“ – posprdno izjavljuje s balkona dvorca podno Sljemena, kojeg je također „zaradio“, na prvoj crti obrane!

Mediji javljaju da su DORH i policija ušli u bivše njegovo gospodarsko carstvo, ali on se još uvijek nalazi na slobodi, gdje itekako može utjecati na svjedoke ili pak sklanjati nepoželjnu dokumentaciju. Bio bi lud da to ne radi. A zbog čega mu se to omogućuje? Sjetimo se također kako su preko noći u Remetinec zatvorili časnog i uglednog branitelja Miru Lacu, samo zbog toga što je jednoj bolesnoj ženi, da je spasi, možebitno čak i od smrti, potpisao nalog da može koristiti službeno vozilo.

Pustili su ga da se brani sa slobode tek kad je platio jamčevinu! Predsjednika Udruge branitelja PTSP-a i čovjeka koji je dao ideju i veliki obol oko izgradnje nacionalnog spomenika u središtu Knina, Mladena Miloševića, u roku „odmah“ su osudili zbog navodne (izmišljene) pronevjere i poslali ga na dvije godine u zatvor.

Puno bolje su prošli oni koji su poput Čobankovića bili osuđeni za velike pronevjere, pa su umjesto na robiji završili u kuhinji i cerekali se kako gule – krumpire! A ništa lošije nije prošao ni onaj riječki kirurg koji je prigodom rutinske operacije slijepog crijeva „zabunom“ odrezao jednom mladiću – nogu! Taj je dobio ni manje ni više nego – osam mjeseci – uvjetno!

A naš „Gazda“ čak ni to!

O njegovoj kriminalnoj „raboti“ snimljen je i dokumentarni film i objavljena knjiga, ali kao da i nije.

„Gazda“, koji je uništio „pola“ hrvatskog gospodarstva, (što se može mjeriti samo sa srbijanskom otimačinom u vrijeme rata), još uvijek nije dobio ni kaznu za nepropisno parkiranje!

A već je odavno trebao sjediti „onkraj brave“.

Kakva je to pravda, kakva je to država?

Ne, za to se nismo borili!

Mladen Pavković

Odgovori

Skip to content