Na poziv Predsjednice senator McCain boravi u Hrvatskoj

NA POZIV PREDSJEDNICE – Senator McCain u Hrvatskoj: Oštre reakcije na napade u Siriji

Američki senator John McCain boravi u nedjelju u posjetu Hrvatskoj koji je počeo sastankom s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović u Opatiji i predstavlja nastavak njihovog redovitog dijaloga, priopćeno je iz predsjedničina Ureda.

Senator McCain i predsjednica na čiji je poziv senator i stigao u Hrvatsku, razgovor su posvetili razmjeni stajališta o stanju u jugoistočnoj Europi, naglasivši značaj vjerodostojne i individualne euroatlantske perspektive za sve države ovog područja i osiguranje trajne stabilnosti i napretka.

U tom pogledu, složili su se oko važnosti usredotočenosti američke administracije ‎i na ovo područje svijeta, kaže se u priopćenju.

“Predsjednica Republike i senator‎ složili su se i u osudi nedavnog korištenja kemijskog naoružanja u Siriji i nužnosti aktivnog pristupa međunarodne zajednice u odvraćanju daljnjih slučajeva poput navedenog kao i iznalaženja rješenja za ovu višegodišnju krizu”, kaže se u priopćenju.

Posjet dolazi nekoliko dana prije obilježavanja četvrt stoljeća od američkog priznanja neovisnosti Republike Hrvatske.

“Sjedinjene Države bile su predano uz RH i tijekom ostvarivanja našeg članstva u Sjevernoatlantskom savezu i Europskoj uniji. Republika Hrvatska visoko vrednuje ostvareno transatlantsko savezništvo sa Sjedinjenim Američkim Državama”, dodaje se u priopćenju.

Senatora McCaina primio je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content