POVJERENIK ZA AGROKOR: Tko je Ante Ramljak? Čačićev čovjek u Milanovićevoj Vladi, radio kod Škegre!

Foto: Agrokor / HANZA MEDIA

Ante Ramljak novi je povjerenik za koncern Agrokor, odlučeno je na sjednici Vlade. Odluka je donesena sukladno odredbama Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, kolokvijalno nazvanog ‘lex Agrokor’.

Ramljak je konzultant koji je od 1997. do 2007. godine bio predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke tvrtke CAIB. Bio je zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

Od 2007. radi u Quaestusu Borislava Škegre. Početkom rujna 2007. Ramljak preuzima vođenje Quaestus financijskog savjetovanja d.o.o., gdje ostaje sve do 2012., kada kao član upravnog odbora preuzima Sektor energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI).

Ramljaka članom uprave CEI-ja imenuje Vlada u ožujku 2012. godine, kada je Radimir Čačić kao ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Zorana Milanovića bio nadležan za energetiku.

Ramljak je bio i u Nadzornom odboru HEP-a, gdje ga je postavio Radimir Čačić.

“Ante Ramljak novi je povjerenik, upoznat je sa svim dionicima tog procesa, u zreloj fazi života, s puno energije i entuzijazma kvalitetno će obavljati posao izvanrednog povjerenika”, rekao je premijer Plenković na sjednici Vlade.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content