Torcidaši užgali Plokite u čast heroja

Foto Mario Todorić / Hanza media

Simboličnih dvadeset i pet baklji sinoć su na igralištu Osnovne škole Plokite zapalili članovi Torcide „Siromašna“, kako bi odali počast Damiru Ivančiću Pucku, legendarnom torcidašu, pripadniku 4. gardijske brigade, koji je život izgubio prije 25 godina u krvavim borbama na kupreškoj visoravni, piše Slobodna Dalmacija.

Točno u 21 sati, mladići su zapalili bengalke, te okupljeni ispred murala minutom šutnje izrazili sućut ovom heroju, ali i ostalim poginulim torcidašima koji su dali živote za Lijepu našu. Pokojni Pucko na drugi svijet preselio je 10. travnja 1992. godine, u 24. godini. Njegovi prijatelji, poznanici i mještani za njega kažu da je on heroj ulice i našega grada, čiji će se lik vječno pamtiti i čuvati u srcima. Odavanje počasti i ove je godine organizirala Torcida „Siromašna“, čiji je član bio i dragovoljac Pucko.

– Bija je to čovik ipo, ne da se to ričima ni opisat. Dobar ka kruv. Bog mu da vječni pokoj – čule su se riječi hvale među okupljenim navijačima, piše Slobodna Dalmacija.

Odgovori

Skip to content