Među osam ključnih Ramljakovih ljudi je i sin glavnog državnog odvjetnika!

Luka Cvitan, sin glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, ušao je u savjetnički tim izvanrednog povjerenika Vlade za spas koncerna Agrokor.

Cvitan, inače zaposlenik Agrokora, dio je osmočlanog tima koji još čine Marko Delić i Branimir Bricelj iz tvrtke Altera Corporate Finance, Tomislav Matić iz Texo Managementa, odakle dolazi i Ramljak, za pravna pitanja angažiran je Boris Šavorić iz odvjetničkog ureda Šavorić i partneri, potom Kristina Laco iz Komunikacijskog ureda Colić, Laco i partneri, a iz samog Agrokora uz Cvitana tu su izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala Vladimir Bošnjak te šefica sektora za odnose s javnošću Anja Linić Sikavica.

Agrokor je prvo radno mjesto Luke Cvitana. Tamo je zaposlen od 2007 godine, a školovao se na britanskom Cambridgeu.

Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak najavio je u utorak kako će svim radnicima koncerna plaće biti isplaćene do petka, a istaknuo je i kako u ovom trenutku ne može reći točno stanje obveza Agrokora jer se “ne može pouzdati ni u jednu brojku” iz zadnjeg financijskog izvješća.

Po njegovim riječima kredit od 150 milijuna eura koji su za sad banke odobrile neće biti dovoljni za normalno funkcioniranje koncerna. To će za sad osigurati svježu robu na policama, ali za poslovnu likvidnost tvrtke bit će potrebno najmanje još 300 milijuna, dakle nekih 450 da bi se spriječio krah.

Doznaje se i kako Ramljak ima namjeru angažirati revizora, a s ciljem sagledavanja stanja u protekle tri godine. Sam Ramljak u utorak je rekao da će se idućih dana predstaviti tri kompanije u vezi restrukturiranja.

Izvor: direktno.hr

2 comments

  1. Mario Milovčić

    Sjećate li se, imenjače, one 4 talijanske TV-serije “Hobotnica” (1984.-89.) o mafiji. E, ovo u Hrvatskoj vam je blaža verzija, jer nema puno ubojstava, ali krađe, pljačke, prijevara i korupcije na sve strane i to cijelo jedno stoljeće. Inspektor Corrado Cattani nije se u 25 epizoda Hobotnice uspio riješiti te 8-krake talijanske nemani, a kod nas je ta nemančina bar s “88 krakova za druga Tita”, jer ako se slučajno i otkine koji, na njegovo mjesto niknu 2 nova i tako u 4-5 generacija boljševika, komunista, oznaša, udbaša, lažnih antifa, anacio-socijalista i njihovih potomaka, naša se Hobotničetina, tražeći navodno “ustaške guje i zmije”, pretvorila u Alien-čudovište koje ne mogu sasjeći ni 100 Cattanija ni 1000 Leljaka ni 100.000 Cvitana i Bajića. Kad Cvitan bude potegao ladice s velikim pljačkama, korupcijama i sukobima interesa, a ne, štiteći velike Aliene, vadio prigodno slučajeve malih riba s malim ustima, tad će Uskrs u RH.

  2. Marijan Trninic

    Udba nam i dalje ostaje sudba. Bojim se ako Cvitan jr, ima očeve gene, onda će slučaj Agrokor završiti u nekoj prašnjavoj ladici.

Odgovori

Skip to content