REPUBLIKA SRPSKA TRAŽI GENERALA GOTOVINU?

Policija u Republici Srpskoj kazneno je prijavila hrvatskoga generala Antu Gotovinu Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine za ratne zločine počinjene 1992. godine, pišu banjolučki mediji.

Glasnogovornica PU u Trebinju Jovana Cvijetić potvrdila je da je državnom tužiteljstvu podnesen izvještaj protiv osobe inicijala A.G. zbog sumnje da je počinila kazneno djelo ratnog zločina protiv civila, odnosno zločina protiv čovječnosti, pišu Nezavisne novosti.

Glasnogovornica nije izrijekom potvrdila identitet prijavljene osobe, ali agencija Srna ističe da se radi upravo o generalu Gotovini.

U trebinjskoj policiji terete ga da je kao zapovjednik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) kršio međunarodno humanitarno pravo i odredbe Ženevske konvencije tijekom oružanog sukoba u BiH na području općine Livno 1992. godine.

Na mrežnim stranicama trebinjske policijske uprave stoji kratko priopćenje s tim podatcima.

U Tužiteljstvu BiH u srijedu na ovu informaciju nisu željeli posebno komentirati.

Iz Tužiteljstva BiH o “slučaju Gotovina” su se očitovali u kolovozu 2016. godine, kada su potvrdili da se protiv Gotovine ne vodi nikakva istraga niti je on osumnjičen za ratne zločine. Tada je u Tužiteljstvu postojao samo predmet, kojega je još 2006. otvorila policija Republike Srpske, kada je zbog navodnih ratnih zločina prijavljeno više hrvatskih časnika, među kojima i general Gotovina, no po toj prijavi Tužiteljstvo BiH nikada nije podnijelo zahtjev za istragom.

Izvor: dnevno.hr

1 comment

  1. Mario Milovčić

    Neka trebinjska PU i Srna hvataju staroga četnika kamiondžiju Vučurevića i ostale bradate spodobe koji su tukli po Dubrovniku, a našega junaka nek’ ostave na miru, jer bi oni mogli ostati bez mira. Povampireni Srbi a i Muslići zaboravljaju da su prije 1463. Hrvati bili jedini stanovnici Bosne i Hercegovine, a Turci su nasilno islamizirali samo Hrvate jer su im malobrojni Srbi bili vazali i pomagači. Tako su Srbi, stoljetni bizantinski lažljivci, prevaranti i pljačkaši tuđe zemlje, imovine, kulture i znanosti uz pomoć Tita, Đilasa i drugih lažnih Crnogoraca, uspjeli od 1945. do 1991. postati većinski narod samo u istočnoj Hercegovini (opć. Trebinje, Ljubinje, Bileća, Gacko, Nevesinje, Kalinovik, Rudo i Čajniče) uz granicu s Crnom Gorom, te u Bijeljini na sjeveroistoku BiH uz granicu sa Srbijom. A danas bi četnička tzv. RS htjela osvojiti ono što im ni Dayton nije mogao dati, a genocidom su dobili 49% BiH. O tempora…!?

Odgovori

Skip to content