AFERA LALOVAC Čičak: DORH je instrument jedne opcije, sjetite se Poljuda i Vukovara

Nakon što je portal Direktno u četvrtak ekskluzivno objavio da je Općinsko državno odvjetništvo odbacilo prijavu protiv Borisa Lalovca za obiteljsko nasilje, za komentar smo pitali predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora Ivana Zvonimira Čička. Podsjetimo, potvrdu smo dobili iz krugova bliskih obitelji.

“Mene ništa ne čudi kada je u pitanju DORH, on je instrument jedne političke opcije”, istaknuo je Čičak u razgovoru za Direktno.

Podsjetimo, gostujući u emisiji Bujica 11. siječnja, Tončika Anastasia Lalovac iznijela je teške optužbe na račun bivšeg ministra financija iz redova SDP-a Borisa Lalovca koji ju je, prema njezinim riječima, verbalno i fizički maltretirao ili bolje rečeno mlatio i to u vrijeme dok je ona bila bolesna.

Čičak je naglasio kako začuđuje da se za neke stvari sve u istom trenutku sazna, a za druge ne. Daje se naslutiti, nastavlja naš sugovornik, da DORH daje i selektivne informacije.

“Sjetimo se incidenta u Splitu, gdje je mladić utrčao s vatrogasnom šipkom u stadion na Poljudu, drugi dan smo znali kako se zove. Međutim, kad je priveden neki čovjek u Vukovaru koji je stavljao plakate ‘srpskog obiteljskog stabla’ u Vukovaru koji prikazuju obješene ljude, mi ni danas ne znamo kako se on zove. To sve govori o stanju u Hrvatskoj”, ustvrdio je predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak.

Iako se početkom siječnja Lalovac povukao iz javnog života, a što je jednoglasno prihvatilo Predsjedništvo SDP-a, čini se da je bivši ministar financija već neko vrijeme upoznat s informacijom da će prijava protiv njega biti odbačena, jer se medijski ponovno aktivirao.

Ipak, Boris i Tončika Anastasia Lalovac zbog zaštite maloljetnog djeteta ne istupaju u javnost s bilo kakvim komentarima o obiteljskoj situaciji.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content