PRIJELOMNA VIJEST – DRAMA U SPLITU: Gledao sam kako silos leti u zrak, a unutra su mi bili sestra i zet. On je spaljen, a ona je pobjegla u zadnji čas!

Nakon što je eksplodirao jedan od silosa u Sjevernoj luci, prve snimke s mjesta nesreće otkrivaju da je snažna detonacija ostavila iza sebe porušene objekte, popucali su svi prozori na obližnjim objektima, krhotine su letjele i nekoliko stotina uokolo, a na dokovima je ostao doslovce – krš i lom, piše slobodnadalmacija.hr.

Kako se neslužbeno doznaje jedan od radnika ispričao je policiji kako su ljudi u silosima bili spaljeni, po rukama i nogama. Prije dolaska Hitne pomoći jedan od nastradalih je s opeklinama trčao po pomoć u smjeru “Solin građe”.

U ovom trenutku na mjesto nesreće stižu dodatne policijske snage, radnici HEP-a, Higijenskog zavoda… Promet je i dalje blokiran i nitko osim dežurnih službi ne smije ući u krug luke.

Novinarka Slobodne Dalmacije razgovarala je sa susjedom čiji je zet ozlijeđen u nesreći, a igrom slučaja čitavi incident je promatrao s balkona.

– Gledao sam kako mi pred očima silos leti u zrak. Sestra i zet mi rade u firmi koja brien o silosu, pa sam ih odmah pokušao dobiti na mobitel. Sestra mi se javila, ona je zaposlena kao čistačica i u trenutku eksplozije nalazila se ispred silosa. Kazala mi je da se krov počeo rušiti, ali da je uspjela izbjeći padajuće gromade. Kasnije su mi za zeta rekli da je ozlijeđen, on se nalazio baš u silosu i nastradao je od opeklina. Ne znam što se događa. U strahu sam – kazao je za Slobodnu Dalmaciju.

Videa snimljena na mjestu nesreće možete pogledati ovdje.

Odgovori

Skip to content