SDP uzima kredit za kampanju Mrak Taritaš: Banke vrlo oprezne

Nakon što je dogovorio gotovo sve kandidate za lokalne izbore, SDP se krenuo i financijski pripremati za izbore. Da glavna oporbena stranka financijski ne stoji baš najbolje, pokazuje podatak da od banaka traže kredit.

Da financijski SDP ne stoji bajno, pokazao je i financijski izvještaj za prošlu godinu. SDP je 2016. zaključio s manjkom prihoda od 3,3 milijuna kuna, a kako je iz prethodnog razdoblja prenio manjak od također 3,3 milijuna kuna, u sljedećem mora pokriti 6,6 milijuna kuna. (Koje vražije brojke!) Taj manjak u SDP-u namjeravaju podmiriti iz viška prihoda idućih godina, a stranka radi i na restrukturiranju poslovanja.

Financijski izvještaj koji su SDP-ovci predali u ožujku otkriva i podatke o kreditima. Ta se stranka kod poslovne banke zadužila za dva kredita zbog parlamentarnih izbora 2015./16. i okvirnog kredita po glavnom stranačkom računu. Za izbore 2015. ugovoren je dugoročni kredit od 15 milijuna kuna, iskorišteno je 13 milijuna kuna, neotplaćeni dio glavnice iznosi 4,6 milijuna kuna. Za prijevremene izbore za Sabor stranka je ugovorila kratkoročni kredit od devet milijuna kuna, neotplaćeni dio glavnice je oko 3,5 milijuna kuna.

No, kako bi odradili kampanju za predstojeće lokalne izbore, SDP je prisiljen uzeti još jedan kredit. Iako se, prema pisanju Jutarnjeg lista, pojavila informacija da su banke odbile kreditirati SDP.
‘Socijaldemokratska partija Hrvatske uredno ispunjava sve svoje financijske obveze, a to uključuje i financiranje kampanje za predstojeće lokalne izbore’, odgovorili su tportalu iz SDP-a.

U SDP kažu da bi im kredit na račun trebao sjesti 15. svibnja, ali nisu htjeli otkriti iznos kredita.

Izvor: maxportal

 

Odgovori

Skip to content