Molitva – Četvrtak, 20. travnja

Božja prisutnost

Dok sjedim za svojim računalom, Bog je ovdje.
Oko mene, u mojim doživljajima, mislima i duboko u meni.
Zastat ću na tren i posvijestiti si
Božju životvornu prisutnost.

Sloboda

Gospodine, udijeli mi milost slobode duha.
Očisti mi dušu i srce kako bih radosno mogao živjeti u tvojoj ljubavi.

Svjesnost

Kada osjetim toplinu sunca na licu,
svjestan sam tvoje prisutnosti u ovome svijetu.

Riječ Gospodnja

Lk 24,35-48
U ono vrijeme učenici su Isusovi pripovjedali ono s puta i kako ga prepoznaše u lomljenju kruha. Dok su oni o tom razgovarali, stane Isus posred njih i reče im: “Mir vama!” Oni, zbunjeni i prestrašeni, pomisliše da vide duha. Reče im Isus: “Zašto se prepadoste? Zašto vam sumnje obuzimaju srce? Pogledajte ruke moje i noge! Ta ja sam! Opipajte me i vidite jer duh tijela ni kostiju nema kao što vidite da ja imam.” Rekavši to, pokaza im ruke i noge. I dok oni od radosti još nisu vjerovali, nego se čudom čudili, on im reče: “Imate li ovdje što za jelo?” Oni mu pruže komad pečene ribe. On uzme i pred njima pojede.
Nato im reče: “To je ono što sam vam govorio dok sam još bio s vama: treba da se ispuni sve što je u Mojsijevu Zakonu, u Prorocima i Psalmima o meni napisano.” Tada im otvori pamet da razumiju Pisma te im reče: “Ovako je pisano: ‘Krist će trpjeti i treći dan ustati od mrtvih, i u njegovo će se ime propovijedati obraćenje i otpuštenje grijeha po svim narodima počevši od Jeruzalema.’ Vi ste tomu svjedoci.

Nekoliko misli o današnjem odlomku iz Svetog pisma:

Luka želi potvrditi kako uskrsli Krist nije prikaza ili puki duh. Kod Isusa je još uvijek prisutna tjelesnost iako je njegovo tijelo preobraženo. Luka ističe kako učenici ne samo da gledaju Isusa, već ga i dodiruju. Isus, s druge strane, ne samo da govori već i jede. Prava narav uskrsnulog tijela, međutim, treba ostati tajnom.
“Vi ste tomu svjedoci.” U svim izvještajima o uskrsnuću ljudi su povjerovali susrećući Isusa, a u isto vrijeme postali su svjedoci drugim ljudima. Kako ti svjedočiš onima oko sebe: obitelji, prijateljima, suradnicima s posla, kolegama na studiju?

Razgovor

Gospodine, ime si moje urezao u dlanove svojih ruku.
Čak ako me i drugi zaborave, ti nikada nećeš.

Zaključak

Zahvaljujem ti Gospodine što sam mogao provesti nekoliko trenutaka nasamo s tobom.
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda
i u vijeke vjekova.

Izvor: prostorduha.hr

 

Odgovori

Skip to content