TwitterFacebookPinterestGoogle+

Ivana Šojat napala Hasanbegovića jer nije otišao u rat s 18, ali ne i Plenkovića koji nije otišao s 21 godinu?

Foto: Snimka zaslona

Spisateljica Ivana Šojat, kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnika Osijeka, koja je za vrijeme Domovinskog rata bila dragovoljka HOS-a, u raspravi na Facebooku žestoko se okomila na dr. Zlatka Hasanbegovića, prozvala ga manekenom i osobom koja šteti Hrvatskoj.

“Hasanbegović nije bio dragovoljac. Sad glumi većeg katolika od Pape i šteti Hrvatskoj. Moji suborci i ja smo smo poentirali 91. Vaš junak je tad bio maneken”, odgovorila je Šojat na pitanje što točno zamjera Hasanbegoviću, dodavši kako “kape i razmetanja nisu nikoga nahranili”.

ojat-1

“Koliko žuči zbog čovjeka koji nema nikakve veze s Osijekom.Kad bismo jednako žučljivo reagirali kada je riječ o gospodarstvu, socijalnoj politici, školstvu, kulturi kao što reagiramo kad je u pitanju ideologizacija na najnižoj razini, ova zemlja bila bi raj na zemlji. Ovako ispada da sam zadnje govno samo zato što sam u demokratskoj državi iznijela mišljenje o čovjeku koji rata nije vidio a koji je nekim čudom postao sveti zaštitnik branitelja. Tko je ovdje lud?! Ne znam. Budućnost će procijeniti. Kad svi mi postanemo prošlost, kad o nama u udžbenicima budu pisali kao o genijalcima ili idiotima. Mislite i dalje. Argumentirajte. Ja odoh spavati snom pravednika”, napisala je na kraju.

ojat-hasan-facebook

Bilo je i onih koji su je pitali: “a zašto ne upita svog anemičnog šefa gdje je bio ’91???”

No, na to pitanje odgovor nije dala, niti je sama prozvala predsjednika HDZ-a, Andreja Plenovića, što s 20 godina nije otišao u rat.

“Smiješna su mi pitanja o tome gdje si bio ’91? To me podsjeća na svađe između djece vrtićke dobi koja se nadmeću time čija je mama ljepša, a tata jači. Hasanbegović se razmeće svojim velebnim, ekskluzivnim domoljubljem na n-tu potenciju, ali nije stao u obranu domovine iako je bio punoljetan. Licemjerno je i to što danas njegovi pristaše tvrde da on predstavlja ‘Tuđmanov HDZ’, a dotični gospodin napadao je prvog hrvatskog predsjednika zbog BiH, nazivajući ga ‘izdankom komunističkog sustava’. Gospodin Prgomet je pak u odlučnim trenucima iskazao i hrabrost i domoljublje. Bio je dragovoljac pod vrhovnim zapovjedništvom Franje Tuđmana, a kao šef vojnog saniteta spašavao je živote tijekom velikosrpske agresije”, već je prije toga otvorila tu temu u intervjuu za tportal.

Izvor: narod.hr

1 comment

  1. ivan Reply

    Uz duzno postovanje g Sojat i g Prgometu ovaj “dijalog” s g Hasanbegovicem vuce HDZ puno dalje od tz desnog centra razumljivo u lijevo (u neoliberalne vode) po nalogu ” “demokracke EU” eto vam tamo niste Vi moj desni centar.

Komentiraj