TwitterFacebookPinterestGoogle+

NEPRIJATELJIMA NEMA SPASA: Amerikanci predstavili novi borbeni stroj! (video)

Tvrtka Lockheed Martin prije nekoliko je dana objavila promotivni video svog koncepta borbenog helikoptera SB-1 Defiant. Ovaj bi helikopter trebao zamijeniti slavni AH-64 Apache.

Boeing i Sikorsky (tvrtka u vlasništvu Lockheed Martina) u sklopu programa FVL (Future Vertical Lift) zajednoo razvijaju borbeni helikopter. Naime, već neko vrijeme američka vojska razmišlja o novoj generaciji helikoptera koja bi trebala zamijeniti letjelice koje se koriste već desetljećima. U kratkom promotivnom videu ističe se kako je cilj dizajnirati borbenu letjelicu koja će biti duljeg dometa i brža od dosadašnjih, s vrhunskim performansama pri lebdenju i još boljom pokretljivošću, javljaju američki mediji,

Ono što se očekuje jest da će SB-1 Defiant letjeli maksimalnom brzinom od 464 kilometara na sat, što je gotovo 100 km/h brže od maksimalne brzine leta modela AH-64 Apache. Također bi Defiant trebao imati sposobnost lebdenja u mjestu na visinama do 1,800 metara. Osim toga, trebao bi biti većeg dometa od postojećih borbenih helikoptera, a moći će i nositi više naoružanja.

Valja spomenuti i kako će novi helikopteri, a to je veoma ključno u operacijama iskrcavanja vojnika na neprijateljskom području, biti tiši.

Izvor: ovdje

Komentiraj