OKRUGLI STOL: “Demografija i migracije”

KLUB UČENIKA I PRIJATELJA NADBISKUPIJSKE KLASIČNE GIMNAZIJE „DON FRANE BULIĆ“ – SPLIT

Vas poziva na

OKRUGLI STOL:
“Demografija i migracije”

koji će se održati u sklopu Dana nadbiskupijske klasične gimnazije “Don Frane Bulić” – Split, u četvrtak 27. travnja 2017. s početkom u 19:00 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu! (Zrinjsko-frankopanska 19, Split)

Gosti:
dr. sc. Stjepan Šterc, demograf, docent na geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu
dr. sc. Jurica Botić, stručnjak za političku geografiju i geografiju religije
Danira Matijaca, urednica i voditeljica TV emisije „Vidljivi tragovi”
Radoslav Zaradić, povjesničar, Državni arhiv u Splitu

1

Svakodnevno na naslovnicama i udarnim minutama svih medija gledamo i slušamo o lošoj demografskoj slici Hrvatske te o negativnim prognozama koji očekuju našu domovinu ako se nastave sadašnji demografski i migracijski trendovi. Koliko su uopće građani, a pogotovo oni na vodećim pozicijama u društvu, svjesni ozbiljnosti tog problema i izazova koji su pred Hrvatskom, te na koji način se možemo boriti za zaustavljanje negativnih trendova? Gosti okruglog stola će kroz raspravu iznijeti svoja mišljenja te dati odgovore na takva i slična pitanja, ali i progovoriti o brojnim drugim aktualnim i važnim pitanjima u okviru ove teme. Naravno, bit će omogućeno i publici da se uključi u raspravu, a bit će i nekih zanimljivih detalja koje ćete otkriti ako dođete u četvrtak u Nadbiskupsko sjemenište u Splitu.

Također, u okviru Dana Gimnazije Klub organizira i

HUMANITARNU AKCIJU
prikupljanja potrepština i darova za djecu Dječjeg doma „Maestral”

koje možete donirati do subote 29. travnja svaki radni dan od 9:00 do 17:00 u Gimnaziji.

Četvrtu godinu zaredom Klub učenika i prijatelja Nadbiskupijske klasične gimnazije “Don Frane Bulić” – Split, organizira Dane NKG-a, s ciljem da se na prigodan način obilježi više od 300 godina postojanje Nadbiskupijske klasične gimnazije “Don Frane Bulić” u Splitu, koja je utemeljena davne 1700. godine, dakle prije točno 317. godina.

3

Klub učenika i prijatelja NKG-a je udruga građana osnovana 13. travnja 2013. godine s ciljem da okuplja bivše i sadašnje učenike i djelatnike te prijatelje i dobročinitelje Gimnazije, te da kroz organiziranje kulturnih, znanstvenih i društvenih tribina, glazbenih i scenskih priredbi, stručnih seminara i znanstvenih skupova iz područja odgoja, obrazovanja, znanosti, kulture i izdavaštva radi na promicanju katoličkih, domoljubnih i civilizacijskih vrijednosti hrvatskoga društva.

Ovim putem želimo pozvati svu zainteresiranu javnost da sudjeluje u Danima NKG-a te na taj način obogati svoj društveni i kulturni život te svojim doprinosom pomogne onima kojima je ta pomoć najpotrebnija.

Više o ovom događaju potražite na

www.nkg-split.hr
i
https://www.facebook.com/events/291616474610375/

Ivan Čulić
Predsjednik Kluba

Odgovori

Skip to content