TwitterFacebookPinterestGoogle+

Evo kako su Teršelič i Pusić reagirali na dodjelu nagrade Jakovu Sedlaru!

U otvorenom pismu zastupnicima Skupštine Grada Zagreba predstavnici Antifašističke lige Zoran Pusić i Vesna Teršelič izražavaju svoj stav da bi dodjela Nagrade grada Jakovu Sedlaru bila sramota za Skupštinu i obezvrjeđivanje same nagrade. Otvoreno pismo Antifašističke lige objavljujemo u cijelosti: 

“Većina zastupnika u Skupštini oglušila se na ta upozorenja i dodijelila najviše priznanje grada Zagreba čovjeku koji ‘istinu’ stavlja u naslov svog filma i dokazuje ju krivotvorenim i za tu priliku proizvedenim dokumentima.

U svom ‘priopćenju za javnost’ Sedlar, osim što nabraja sve svoje zasluge koje ga kvalificiraju za Nagradu grada, iznosi niz ideološko-politikantskih diskvalifikacija onih koji su izrazili neslaganje da se njemu dodijeli ta nagrada. Tako su to, po Sedlaru, ‘velikosrpske Novosti, opskurna Liga antifašista, pridružuje im se Zagreb je naš i SRP … sve bratja koja svoje djelovanje temelji na negiranju svega što je hrvatsko..’, ‘sve su to bratja s blatne balkanske kaldrme ..’, ‘isti regionalni onanisti koji promoviraju ideju o jedinstvenom jeziku Hrvata, Srba, Bošnjaka i Crnogoraca.’

U Sedlarovom pripoćenju nema ni riječi o dvije bitne činjenice:

1. Najoštrija kritika dodijele nagrade J. Sedlaru upućena je iz Centra Simon Wiesenthal i u člancima u Jerusalem Postu koje bi se teško moglo svrstai u ‘bratiju s blatnjave balkanske kaldrme’ ili ‘regionalne onaniste’. Isto tako Židovska općina u Zagrebu, što Sedlar prešućuje, izrazila je zaprepaštenje i ogorčenost prijedlogom da se Sedlaru dodijeli Nagrada grada.

2. O samom meritumu – krivotvorinama i podvalama u filmu ‘Jasenovac – istina’ koje se u Otvorenom pismu zastupnicima Skupštine navode kao razlog da Sedlar nije dostojan Nagrade grada. U pismu AFL eksplicite se naglašava da se ne radi o osporavanju prava Sedlaru na drugačije stavove nego o našem uvjerenju da čovjek koji se služi falsifikatima ne zaslužuje Nagradu grada. A što se tiče kritike Sedlarovih stavova, nema bolje kritike od onoga što čini sam Sedlar – za podršku tih stavova koristi loše falsifikate.

I u svom priopćenju za javnost Sedlar se služi neistinama i podvalama. Tako, prema Sedlaru, ‘Novosti i Liga antifašista u svojoj peticiji pozivaju ‘zdrave snage regiona’ da spriječe da mi se dodijeli nagrada’. U stvarnosti, radi se o pismu Srpskog narodnog vijeća i Židovske općine i pismu AFLa; oba su naslovljena na zastupnike Skupštine grada Zagreba, ‘region’, tendenciozno korišteni srbizam, Sedlarova je izmišljotina.

O Sedlarovom krivotvorenju dokumenata i podvali falsifikata iznose se u javnosti argumentirani dokazi već preko godine dana. To što većina zastupnika Skupštine grada Zagreba ne smatra da je to dovoljan razlog da se Sedlaru uskrati nagrada, govori porazno o tim zastupnicima. O sramoti za samu Nagradu, za Grad, za Hrvatsku da se ne govori.”

Uredništvo portala hu-benedikt.hr se, naravno, ne slaže s navodima iznesenim u pismu, ali pismo ipak prenosimo u cijelosti, jer držimo da se iz njega jasno može vidjeti koliko neke osobe i danas žale za bivšom državom i zločinačkim komunističkim režimom koji je hrvatskom narodu nanio najveća zla u povijesti. Opravdavajući i prikrivajući srbokomunističke zločine jasno očituju svoju mržnju prema svemu što diše hrvatski. Otuda dolazi i njihova očajnička borba protiv svake istine o komunističkom režimu, pa i one vezane uz Jasenovac.  

7 comments

 1. Maja Cerina Reply

  Digli se na stranje noge, povampire se na obicno gradsko priznanje… angaziraju Jeruzalem Post u inozemstvu i aktiviraju sve moguce kritike iz vanka, radi neke obicne gradske dodjele…
  Dajte ljudi, vrijeme je da kazemo DOSTA! Oni su ti koji oko obicne pizdarije napusu balon podjela medjunarodnih razmjera
  DOSTA!

 2. Ivica Reply

  Sto se moze ocekivati od sina ustaskog suca. I on sada dijeli lekcije Sedlaru. Sto se nisu ogradili od ustasluka od 41 do 45 i od komunizma od 45 do 91. Oni su uvijek uz vlast u totalitarnim rezimima. U demokraciji su uvijek oporba, nevladine udruge, ljevicari, antife, kozmopoliti itd. i tako na miru i u obilju trose drzavne pare i donacije razlicitih sorosovaca. Ugodan i lijep zivot na grbaci radnog naroda koji je eksploatiran od svih.

 3. Vladimir Kombol Reply

  Antifašistički paraziti, dakako, nisu naveli najmeritorniju izraelsku organizaciju čiji se popisi žrtava ne slažu s onima jasenovačkim – Yad Vashem O jasenovačkom popisu žrtava je već rečeno sve što ih bez ikakve sumnje svrstava u ciljane laži radi dobivanja reparacija od Njemačke 1964.

 4. luka Reply

  do kad ce vise davati prostor tim smradovima, tko njih uopce slusa i gleda

 5. kornelija Reply

  hrvatski profi antife su prvaci svijeta u blaćenju naroda i države u kojoj žive. oni lobiraju, lažu, podmeću po medijima, veleposlanstvima, uglednicima i “uglednicima”, sve o trošku hrvatskih poreznih obveznika. kao što nas je JNA gađala našim metcima, tako ova stoka naš novac troši na lobiranja protiv nas. na žalost, financiranje im ne uskraćuje ni jedna vlada i tu je kvaka 21.

 6. Vadlja Branko Reply

  U svom saopćenju Pusić i društvo napadaju Sedlara da se služi neistinama i podvalama, a upravo to čine ovi potpisnici,komunističkim sistemom, neshvatljivim neistinama.

 7. Mihovil Reply

  Tako obave svoj posao, a nagrada će doći, nije bitno od koga…

Komentiraj