TwitterFacebookPinterestGoogle+

ZANIMLJIV PRIJEDLOG Velimir Bujanec: Treba zaustaviti svaki brod na putu za luku Koper i danima ga pregledavati!

 • Written by:

Bujanec o Slovencima: Ni Milanović se ne bi dao ovako ponižavati

Poznati televizijski voditelj Velimir Bujanec osvrnuo se na svom Facebook statusu na aktualne probleme koje nam još jednom serviraju Slovenci. Evo što je napisao:

“Evo rješenja problema s granicom: SVAKI BROD NA PUTU ZA LUKU KOPER HRVATSKA POGRANIČNA POLICIJA TREBA ZAUSTAVITI I DRŽATI GA DANIMA – PA DA VIDIMO TKO ĆE KOME RADITI GUŽVU I GOSPODARSKU ŠTETU!

Da bismo primijenili ovakvu mjeru prvo treba imati ‘onu stvar’ i nacionalno svijesnu vlast… Iako ne volim Zorana Milanovića, siguran sam da se on ne bi dao ovako ponižavati pred turističku sezonu i da bi uzvratio istom ili sličnom mjerom. Od aktualne Vlade očekivali smo da je na domaćem terenu barem kada se radi o briselskim pitanjima. Međutim, čak su i tu zakazali! Izgleda da se Merkelica češće čuje s Beogradom nego sa Zagrebom, a to dovoljno govori o nečijoj ‘sposobnosti’… Neka nam prestanu prodavati priče o našim obvezama prema Bruxellesu, gdje su nam prava?!

I Milanovićeva i Oreškovićeva i Plenkovićeva Vlada imale su dovoljno vremena pripremiti se za Schengen – trebalo je na vrijeme uzeti novac iz EU fondova, obučiti ljude i primiti se posla – riješiti ovaj problem i gužve bi danas bile na granici sa Srbijom, na zadovoljstvo svih nas. Zašto do sada nitko nije radio ništa pitanje je za naše političare, ali ako nas zapadni susjedi namjerno provociraju, onda im barem možemo dati jednako snažan odgovor: hrvatska pogranična policija treba zaustavljati sve brodove na putu za luku Koper, skenirati ih i kontrolirati do zadnjeg milimetra – pa da onda vidimo tko će kome raditi gužve i gospodarsku štetu.

Btw, nemam ništa protiv poštenih Slovenaca, ni njima se neće dati čekati na granici kad krenu u Hrvatsku na more. Kada govorimo o problemima sa službenom Ljubljanom, moramo znati da su tamo na vlasti udbo-ljevičari koji svoj ‘nacionalizam’ dokazuju treniranjem strogoće prema Hrvatima i tako truju međusobne odnose.”

Evo rješenja problema sa granicom: SVAKI BROD NA PUTU ZA LUKU KOPER HRVATSKA POGRANIČNA POLICIJA TREBA ZAUSTAVITI I…

Gepostet von Velimir Bujanec am Donnerstag, 20. April 2017

Komentari

5 comments

 1. mislav benčević

  ne znam je li baš ovo rješenje, velimire, ali se slažem da treba učinti nešto i prestati se čuditi se k`o pura kakici! mada se baš s tvojim modusom operandi ne slažem, poglavito kad gudiš po diktatu ili željama, u prosudbi reakcije crazy zoke koji, btw. ni meni nije drag ni mio, suglasan sam da se on ne bi dao od slovenaca muštrati poput puno mlađega brata, a i ovo ti je good point – tako kaže neki propis eu-a – to također frustira i zvuči kao neka odluka ck skj s plenuma yu-pokojnice! eu fakat nalikuje na yugu, samo što smo u yugi bili francuska ili njemačka, a sad smo u sjanim europama kosovo, let`s say! free croatia-slobodna hrvatska!

 2. stjepan

  Mlaka Hrvatska diplomacija na djelu!!Rezultati vidljivi!A oviSlovenski grcevito se bore za svoja principjelna stajalista iako nisu u pravu!Mozda to nasi lumeni na vide ili se prave ludi!?

 3. Vladimir Pavušin

  Bravo Velimire . To bi bilo potpuno legalno pregledati svaki brod.Ugušili bi se u vlastitoj slini od bijesa.A budi siguran da bi žandari tu i svašta pronašli.

 4. busljeta

  Stručnjak kaže-“ostaje nam dići glas u EU i imati rješenje probleme koji su nastali na granicama”. Nažalost moram opet ponoviti SADA dizati glas je gubljenje vremena (vidi moj raniji post). E kad smo kod ovoga IMATI RJEŠENJE a to je u ovom trenu (nažalost ili naradost) jedino da dokažemo da uredbu u punom obimu s aspekta sigurnosti odnosno primarnog cilja nove uredbe možemo provoditi na vanjskim granicama EU (Srbija,BiH,CG). Vika i galama NE POMAŽE koliko god to bila surova stvarnost. E sad dali su pojedini ministri zalutali u VRH i ne razmiju stvar, dalo bi se razgovarati. Ćinjenica stoji da se je za Uskrs čekalo i to dosta između Švicarske i Austrije ne mjenja stvar- ZAŠTITA NACIONALNIH INTERSA JE POMICANJE SUSTAVNE GRANIČNE KONTROLE NA ISTOČNE GRANICE RH. (kome to nije jasno, a neznan što bi rekao)

 5. busljeta

  Po mom osobnom mišljenju, ponovit ću donošenju ove uredbe prethodila je duga priprema prije proglašenja uredbe kao takve i mehanizama za provedbu. U uvodnom dijelu uredbe može se vidjeti sve što je prethodilo donošenju uredbe i što treba ispuniti svaka država za pravilno i svrhovito provođenje uredbe. Na našu veliku žalost veliki broj hrvatskih političara (čast izuzetcima) i javnog mijenja još nije shvatilo način na koji funkcionira EU, a još manje je shvaćeno što znači biti dio EU koji mora sprovoditi važeće uredbe i direktive EU.
  U RH još postoje političari ,pa čak i ministri koji se zanose idejom da mogu kroz razne dokumente prikriti stvarno stanje u RH. Pravovremeno se ne sudjeluje u raspravama, a svaku preporuku iz EU vide na svoj način i tako se postupa i tumači.( svaka preporuka je do detalja napisana i ne trpi raznorazna tumačenja).
  I evo ga sviđalo se to nama ili ne ponavljam netko je propustio zaštititi nacionalne interese RH kroz mehanizme donošenja i provođenja ove uredbe EU. Sad je uredba na snazi i u smjeru istoka provodit će je država koja pokaže da to može, u ovom momentu to je Slovenija. E zašto mi nismo dokazali da se uredba može pravilno, u punom obimu i jednako dobro primjenjivati na vanjskim granicama EU odnosno na istočnim granicama RH (prema Srbiji,BiH,Crna Gora..)??????????