BISKUP KOŠIĆ: Gospodine, obdari nas istinom o Jasenovcu

Čini se dakle da je, prema Tuđmanu, u ustaškom logoru Jasenovcu moglo biti negdje oko 20 tisuća žrtava, a razliku do službenih 80 tisuća bi mogle činiti žrtve koje su pobili partizani poslije rata do 1948. – dakle barem 3 puta više, tj. oko 60 tisuća!, komentirao je biskup sisački mons. Vlado Košić.

Bilo bi dobro da se to i stručno istraži i potvrdi ili opovrgne, pa ako treba da to učine i međunarodni stručnjaci, te se broj svih žrtava konačno službeno obznani da ne bude stalno nekog licitiranja sa žrtvama jer to nije pošteno ni prema kome tko je tamo stradao, bilo u logoru NDH bilo u poslijeratnom logoru SFRJ.

Predložio bih – kad već neki ne žele ići na službenu komemoraciju, da tamo sutra pođu predstavnici hrvatskih domobrana jer mislim da bi oni također trebali položiti vijence za svoje pobijene, kojih je izgleda poslije rata od partizanske ruke palo još puno više negoli u ratu palih žrtava od ustaške.

Dakako, kao kršćani žalimo za svakim ljudskim životom i molimo se za sve žrtve! I sjećamo se svih tih zločina i palih žrtava da se nikada više ne dogodi ništa slično.

Smiluj nam se, Gospodine! Izliječi rane svih koji pate za svojim najmilijima! Obdari nas već jednom istinom o svim tim događajima da bez gorčine i želje za ikakvom osvetom gradimo Hrvatsku kao slobodnu i čistu. Amen.

Izvor: kamenjar.com

1 comment

Odgovori

Skip to content