Zašto se Milanovića nije prozivalo za sporni kredit kao Marića?

Bivši premijer 2008. godine dobio je povlašteni kredit, iako je premašio dobnu granicu od 35 godina, rekao je na Z1 novinar Direktnog

U emisiji Zoom Zagreb na Z1 televiziji gostovali su istraživački novinar portala Direktno Darko Markušić, bivši ministar gospodarstva Radimir Čačić i SDP-ovac Draženko Pandek.

Ministar financija Zdravko Marić prozvan je zbog financijskog stanja u Agrokoru, a sporno je i to što je on od 2012. radio kod Todorića kao izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala.

“Marić će ostati na tom mjestu ministra, nije on jedini koji je dobivao povlaštene kredite, ali oko svega toga treba tek vidjeti što će se događati”, rekao je Markušić.

Čačić je pak kazao kako u ovom slučaju, kada se napada Marića, opozicija igra na kartu sukoba i da je ovo već viđen scenarij.

S druge strane, SDP-ov Draženko Pandek tvrdi kako je Marić bio čovjek koji je duboko u sustavu te da je morao znati što se događa u Agrokoru.

Markušić je napomenuo kako je portal Direktno pisao o tome kako su Hrvatska narodna banka i prekršajni sudovi u protekle dvije godine kaznili novčanim kaznama desetak banaka i odgovorne osobe u tim bankama.

Naime, propast Agrokora razotkrila je da su i tvrtke dobavljači izravno kreditirali Agrokorove tvrtke, bilo izravno podižući kredite u svoje ime i potom ih uz naknadu prepuštali Agrokoru, odnosno aktivirajući mjenice izdane od Agrokora, te potom najvećim dijelom tog novca izravno kreditirali tvrtke Ivice Todorića.

Podsjetio je da je i Zoran Milanović 2008. godine od Erste banke dobio povlašteni kredit, iako je premašio dobnu granicu od 35 godina, to su slučajevi o kojima se nije ipak nije toliko prozivalo kao u slučaju Marića.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content