NAJELA SE LUDIH GLJIVA: Plavšić tvrdi da Šešelj radi za hrvatsku tajnu službu!

Biljana Plavšić, nekada prva „dama“, odnosno prva poslijeratna predsjednica Republike Srpske (RS), koja je u Haagu osuđena na 11 godina robije, ovih se dana u srbijanskom mjesečniku „Newsweek“, nakon dužeg vremena i javno oglasila. Među ostalim, zanimljive su njena reakcije i razmišljanja o također ratnom zločincu Vojislavu Šešelju.

Kao prvo, rekla je da „misli da je „Kolinda Grabar – Kitarović dobila izbore u Hrvatskoj zahvaljujući njemu“ te da je on „doprinio njezinoj pobjedi govoreći da je otac Ive Josipovića ubijao ustaše u Bleiburgu“. Zatim se pita – koga je Haag pustio prije pravomoćne presude, osim njega? Potom ističe da je pušten 15 dana prije izbora u Hrvatskoj, da po izlasku nije govorio da je bio u Haagu, nego da je to bilo „službeno putovanje“.

– „Sjetila sam se-kazala je dalje- da mi je jednom jedan radikal koji je napustio Srpsku radikalnu stranku (SRS) rekao da Šešelj radi za državnu bezbednost (tajnu službu!) Hrvatske i da su oni, tj. Hrvati, takav posao mogli povjeriti samo tako inteligentnom i tako zlom čovjeku“.

Plaviš je također dodala da je Šešelj radio za hrvatsku tajnu službu i tijekom komunizma. Kad je otvoren dosje Udbe u BiH vidjelo se da je bio cinkaroš, poglavito osamdesetih godina, kad je bio zaposlen na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Da stvar bude gora – kaže- Šešelj je jedini koji je suradnikom službe postao dragovoljno!

Za ovog ratnog zločinca još je naglasila, da je davao takve izjave kakve nikad ne bi dao ni jedan Srbin, čak i da su mu ustaše poklale obitelj.

„Koji bi Srbin rekao: „Klaćemo ih zarđalim kašikama“?

Za Biljanu Plavšić, ovaj čovjek, zapravo i nije Srbin, a to je čula i od predsjednika Federacije, koji je rekao da je „Šešelj, kao Hrvat, podmetnut Srbima!“.

Mladen Pavković / Kamenjar.com

1 comment

  1. Rudolf

    Žalosno je što se moram složiti sa njom po pitanju konstatacije “da je gđa.Grabar Kitarović” dobrim djelom dobila izbore zbog njegovih izjava,ali ne o Josipoviću već o Vesni Pusić o kojoj je izjavio,parafraziram,da je ponosan je izdanak istaknute četničke familije.To je valjda bila zadnja kap koja je “hrvatsku šutnju” ipak isprovociralo da su “šutljivi hrvati” ipak odlučli “anemičnog nemoralnog Yugoslovena” zamjeniti s kolko tolko domoljubnom predsjednicom”.Reakcija nevjerice da je to moguće,nakon njenog izbora, najbolje je vidljiva na licu “domoljuba” Karamarka,koji je ostao u šoku.(pogledajte mu izraz lica u noći kada je proglašena izborna pobjeda predsjednice.

Odgovori

Skip to content