TwitterFacebookPinterestGoogle+

POČELO JE? Specijalne jedinice Srbije na državnoj granici s Kosovom!

  • Written by:

Građani, koji žive nedaleko od kako srbijanski mediji pišu ‘administrativne’, u stvari državne granice s Kosovom, izvijestili su da su u nedjelju primijetili pokrete vojske. Kako mediji saznaju radi se o pripadnicima SAJ-a, a ne Vojske Srbije.

Više čitatelja javilo se nekim srbskim redakcijama u nedjelju poslijepodne s informacijom da su primijetili pokrete pripadnika Vojske Srbije prema državnoj granici s Kosovom.

Tako javljaju da su na izlasku iz Kragujevca prema Kraljevu primijećena četiri oklopna vozila koja su prošla u pratnji policije.

Kako se saznaje, točno je da su prošla oklopna vozila, ali ne radi se o pokretima srbijanske vojske, već o vozilima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) srbijanskog MUP-a.

Mediji na Kosovu, međutim, tvrde da su primjećeni pokreti pripadnika Vojske Srbije nedaleko od državne granice.

Tako je stranica “Kosova jon” objavilo da je Srbija rasporedila oko 2.000 vojnika uz administrativnu granicu, ali ovu informaciju još treba provjeriti.

U nedjelju je održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost kojom je presjedavao predsjednik Srbije, koji se po završetku sjednice obratio novinarima i izjavio da će Srbija, ako to bude potrebno, poslati i vojsku na Kosovo kako bi ‘spriječila ubijanje srpskog stanovništva’.

Prema informacijama croative.net-a iz Kosovske Mitrovice, vlak koji je bio jučer naprasno upucen iz Beograda, pa ona isto tako zaustavljen pred Kosovskom granicom, bio je pun arkanovaca i ruskih dobrovoljaca, dobro naoružanih, koji su htjeli odvojiti sjever Kosova kao što su učinili i s Krimom.

U medjuvremenu u Sjevernu Mitrovicu je bez problema stigao vlak iz Kraljeva koji, kao i inače, prometuje od 2013. bez problema – javlja Al Jazeera.

Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića zatražila hitnu smjenu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, nakon ratobornih izjava o Kosovu, javlja Klan Kosova.

MP iz Stranke za pravosuđe, integracije i jedinstva, Mesila Doda se osvrnula i na raspoređivanje srpskih snaga na granici Kosova. Doda je rekla da je predsjednik Albanije Bujar Nishani, mora sazvati hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti.

“Ako je ova vijest istinita, predsjednik treba odmah sazvati Vijeće sigurnosti. Moramo se ponašati kao nacija, staviti na stranu nemire i blokirati svaki napredak srpskih okupatora u albanskim zemljama. Vlada Kosova i Albanije imaju zajednički izazov zaštite albanskih zemalja ” – rekla je.

Izvor: Croative.net

 

Komentari

2 comments

  1. Josip

    Srbi doista žele beogradski pašaluk!

  2. Rudolf

    Sjećam se još iz doba domovinskog rata,kada je Šešelj izjavio da će Srbija u konačnici ostati i bez Vojvodine i Kosova,u toj procjeni profulao je u procjeni da će u Hrvatskoj ostati “SAO Krajina”. No i tu nije bio daleko od istine.Da Srbi nisu odbili sramotan plan Z4 na koji su naši veliki Hrvati već skoro pristali,njegovo proročanstvo bi se ostvarilo.