Predsjednica se rasplesala uz Thompsonov hit na proslavi 26. obljetnice ustrojavanja 4. gardijske brigade

Foto Merien Ilić

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu večeras je održana Svečana akademija povodom proslave 26. obljetnice ustrojavanja 4. Gardijske brigade, jedne od najistaknutijih ratnih postrojbi Hrvatske vojske, piše Slobodna Dalmacija.

Uz pripadnike Udruge veterana 4. GBR koja je organizator proslave pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike, članove obitelji pripadnika Brigade te pripadnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, proslavi su nazočili i predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OSRH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov, predstavnici MORH-a, OSRH i drugih državnih institucija, lokalne uprave i samouprave i drugi.

U prigodnom obraćanju, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović je istaknula da je 4. brigada u Domovinskom ratu bila na mnogim ratištima i pobjeđivala, a kruna svih pobjeda bila je operacija”Oluja” kojim je oslobođena Hrvatska.

Nakon tih dana, ime legendarnih “Paukova” ostalo je upisano velikim slovima u hrvatskoj povijesti.

“Zajedništvo kojem smo svjedočili devedesetih godina prošlog stoljeća bilo je presudno za oslobađanje hrvatske države”, rekla je predsjednica , dodavši da nam je takvo zajedništvo bitno i danas za dostizanje hrvatskih strateških i nacionalnih ciljeva.

No ono što se dogodilo poslije iznenadilo je sve okupljene, jer se Kolinda opustila i zaplesala, te rasplesala uz stihove ‘Lijepa li si’, donosi slobodnadalmacija.hr.

 

Odgovori

Skip to content