KAKVO SPUŠTANJE Olujić o Orepiću: Koga bi narod trebao spašavati? Voditelja fitness centra?

Bivši glavni državni odvjetnik, Željko Olujić, komentirao je za Direktno.hr ispad Vlahe Orepića, razriješenog ministra unutarnjih poslova.

Dok je Mostovac Vlaho Orepić, pomalo ishitreno na svom Facebooku profilu, pozvao narod na puč, a nedugo nakon toga pokušao ublažiti svoju reakciju, zagrebački odvjetnik kaže kako je takav ispad nedopustiv.

“Orepić je pokazao neodgovornost, inkompetentnost i nesposobnost da vodi svoj fitness centar, a kamoli da bude ministar u vladi Republike Hrvatske”, kazao je Olujić.

Smatra da se ministar unutarnjih poslova služi jeftinom demagogijom te da je ovakav istup u parlamentarnoj praksi nezabilježen.

“Tu se radi o jednoj narcisoidnoj i opasnoj osobi. Dopustiti si da ministar unutarnjih poslova u ostavci poziva narod da izađe na ulicu svojstveno je ljudima i diktatorima u totalitarnom sustavu, a ne u parlamentarnoj demokraciji”, govori, dodavši kako je Orepić možda poželio kaos u Hrvatskoj, baš onakav kakav se u ovom trenutku događa u Makedoniji.

Bivši državni odvjetnik tvrdi kako tu postoje i elementi kaznenog djela te da je potrebna reakcija, bez obzira na to što je Orepić pokušao naknadno ublažiti svoju izjavu.

“Zamislite koga bi narod trebao spašavati? Voditelja fitness centra iz Ploča”, ironično je kazao Olujić.

Sljedeći koraci i ovako neće donijeti, ako se njega pita, ništa novo. Naime, navodi kako zbog inertnosti državnog odvjetništva, Orepića neće sustići kazna. No ono što je potrebno je politička osuda i poruka da je ovakvo nešto u Republici Hrvatskoj nedopustivo.

Podsjetimo, razriješeni ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je vezano uz aktualnu krizu Vlade poručio da “narod treba promptno reagirati jer se radi o svojevrsnoj uzurpaciji vlasti”. Ubrzo se ispravio rekavši kako nije pozvao narod na ulicu nego na reakciju.

Što god da je mislio, Orepić je reakciju dobio, samo je pitanje je li se baš ovakvoj nadao, piše Direktno.hr.

1 comment

Odgovori

Skip to content