PROSVJED SE ZAHUKTAVA! GLASNOVIĆ: ‘Naravno, doći ću!

“Dođite na prosvjed 2. svibnja u deset na Markov trg. Neka vide nas, u starim majicama i pokrpanim hlačama, neka čuju naš vapaj za slobodom. Zapamtite, slobodan je čovjek koji ima što jesti, plaća račune, odgaja djecu i ne živi s grčem u želucu. Zgrčen čovjek je ušljivi štakor, zgažen, ponižen i lako ucjenjiv”, kaže Stojić.

– Naravno da podržavam prosvjed 02.05. na Markovom trgu. Uvijek sam ga podržavao. Pitanje RBA zadruga i ovršenih i blokiranih je strateško pitanje hrvatske države – izjavio je general i saborski zastupnik Željko Glasnović.

On je samo jedan od pokazatelja kako se najavljeni prosvjed sve više zahuktava, a to nam potvrđuje i Gordan Stojić, novinar i začetnik ideje o anti-ovršnom prosvjedu:

– GeneraI Glasnović će sigurno doći jer podržava žrtve RBA zadruga, ali moram proznati da sam iznenađen jer se u svakom trenutku javljaju novi zainteresirani za prosvjed. Tako nas je između ostalog podržao saborski zastupnik Hrvoje Runtić, pa bi mogIo bi biti neočekivane frke, pogtovo zbog raskola u Vladi – doznajemo od Stojića koji je na sebi svojstven način dodatno pojasnio svrhu ovog prosvjeda:

– Jesam li razmišljao o samoubojstvu? Vrlo često. Nije jednostavno u nekim danima, pogotovo noćima, biti svjestan da se nalazimo u septičkoj jami i da su se oni umrežili sa svojom bratijom i grabe iz narodnog kazana, besramno i bez imalo osjećaja za druge. Nas su naprosto eliminirali da im ne smetamo u krađi. Urlao sam do neba, pisao tekstove, radio tv emisije, išao na prosvjede. Nažalost, narod je doma sjedio pokriven ušima i srao u gaće. Moj nagon ka samouništenju pretvorio sam u grčevitu potragu za slobodom. I evo, tek posljednjih mjeseci ljudi dižu glave. Dosta je njihove pljačke, pogodovanja jaranima, laganja, prevara i beskrupuloznog otimanja zajedničkog. Zapamtite, slobodan je čovjek koji ima što jesti, plaća račune, odgaja djecu i ne živi s grčem u želucu. Zgrčen čovjek je ušljivi štakor, zgažen, ponižen i lako ucjenjiv. Dođite na prosvjed 2. svibnja u deset na Markov trg. Neka vide nas, u starim majicama i pokrpanim hlačama, neka čuju naš vapaj za slobodom. Ne dajmo im da nam mažu oči nekakvim kazališnim predstavama ili uređivanjem parkova. Ovaj narod gIaduje, odIazi u inozemstvo, nestaje. Nitko vam neće oduzeti ono što već nemate Pokažite hrabrost, istu onakvu kao devedesetih u rovovima. Dođite na prosvjed, Ja ću biti tamo – još jednom je pozvao Stojić.

Izvor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content