MLADEN PAVKOVIĆ: Srbijanski čelnici žalili se Vučiću da ne mogu „disati“ od „ustaša“!

Tko će kome nego svoji svome! Predsjednik udruge Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac i predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirović otišli su (petak, 28. travnja) u Beograd, kod predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, po – svoje mišljenje.

Nakon povratka iz Beograda, Pupovac je odmah izjavio da daje punu podršku predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, što drugim riječima znači da se gura tamo gdje mu nije mjesto, u Vladu ili oko Vlade RH. To se ne smije dogoditi, jer oni koji su ponovno doveli HDZ-e na vlast to nisu ni sanjali, a kamoli željeli.

Međutim, u razgovoru s Vučićem, kako javlja Tanjug, uz ostalo im je rečeno da je „potrebno njihovo veće angažiranje u radu hrvatskih institucija“!

Pametnome dosta!

A na koji su se način dosad Stanimirović i Pupovac angažirali u rješavanju hrvatsko-srpskih odnosa može se gotovo svakodnevno čuti i vidjeti. Čak su i nedavnu komemoraciju u Jasenovcu iskoristili da pljuju i bljuju po Hrvatima, poglavito Pupovac, koji mrzi sve što hrvatski diše.

Eto, dovoljno je pogledati njihov tjednik „Novosti“ i odmah ćete vidjeti na koji način razmišljaju ova dva srbijanska „blizanca“, odnosno kako za njih posao mržnje, kleveta i uvreda odrađuju čak i gori od njih, poput Ivančića i sličnih.

Stanimirović i Pupovac, kao dva državnika (sic!) razgovarali su s Vučićem i o rješavanju otvorenih pitanja Srbije i Hrvatske te o unapređivanju odnosa između ove dvije države.

Bože, pomozi!

Bolje bi bilo da su razgovarali, najblaže rečeno, o marginaliziranju Hrvata u Srbiji i Republici Srpskoj, plaćanju ratne odštete, vraćanju otuđene hrvatske imovine, otkrivanju masovnih grobnica, odnosno nestalim Hrvatima u vrijeme Domovinskoga rata, i sličnim temama.

Ne, oni o tome sigurno nisu progovorili ni riječ, već su se, pretpostavljamo, ponovno otišli žaliti svojem mentoru na „težak“ položaj Srba u Hrvatskoj, a poglavito na „ustaše“ od kojih „ne mogu disati“.

Mladen Pavković / Kamenjar.com

Odgovori

Skip to content