Poremećeno: Perkovića za ćirilicu – fućkaš ekonomiju!

Idioti ovih dana iscrpljuju i sebe i nas sa ćirilicom i udbašima, i to pomalo djeluje na zdravlje cijele nacije. Fućkaš ekonomiju! Kreditna agencija Fitch objavila je da se javni dug u RH povećava brže nego što se to očekivalo. Blokirano je preko 60 tisuća poslovnih subjekata…

 

{jathumbnail off}Poremećena situacija traži poremećene osobe, koje se uspješno oporavljaju izvan umobolnica, kao predsjednici, premijeri, ministri i visoki državni dužnosnici. Ta “nova” psihijatrijska metodologija daje dobre rezultate. Svatko od nas došao bi k sebi na ministarskoj plaći. A opet, “premijeru” i nekim “ministrima” stanje se pogoršalo. Najveći je problem što poremećeni pacijenti na liječenju izvan umobolnica djeluju na zdrave ljude, pa se broj oboljelih građana RH naglo povećao. Idioti ovih dana iscrpljuju i sebe i nas sa ćirilicom i udbašima, i to pomalo djeluje na zdravlje cijele nacije. Fućkaš ekonomiju! Kreditna agencija Fitch objavila je da se javni dug u RH povećava brže nego što se to očekivalo. Blokirano je preko 60 tisuća poslovnih subjekata sa ukupnim neplaćenim dugom blizu 40 milijardi kuna. Nema straha da će vam netko pokucati na vrata i tražiti svoje novce – do realnog smanjenja nelikvidnosti nije došlo. Palo je iskorištavanje radnog čovjeka – industrijska proizvodnja ove je godine pala za 1 posto, ako ne i više. Građevinska aktivnost se prepolovila. Sezonski pad nezaposlenosti ne znači ništa, jer referentno mjesecima prošle godine, nezaposlenost značajno raste.

Hrvatsku i EU trese monstruozni slučaj bešćutnog oca, koji komotno šeće Zagrebom, a svog je sina strpao u umobolnicu na Pantovčaku. U genijalnom filmu “Let iznad kukuriku gnijezda” Miloša Formana, ludi Jack Nicholson je Randle, koji se pretvara da je poremećena osoba, da ostatak zatvorske kazne provede u “boljim” uvjetima od onih zatvorskih. Vjerojatno je iz istih razloga Zoran Milanović stigao u Banske dvore. Trebamo provjeriti evidenciju Zatvorske bolnice na zagrebačkoj Šimunskoj cesti, kojoj je jedan od ravnatelja bio Ivić Pašalić, pacijent Josipa Manolića. Ludilo je na neki način prenosivo. Primjerice, u umobolnicama zdrav čovjek poludi. U državi koju vode luđaci, poludi cijela nacija. Milanović je branitelje Vukovara nazvao šovinistima! Naš determinirani Random nekako se sprijateljio s nesretnim mucavim sinom surovog oca, i u pokušaju da zaštiti svog “prijatelja” razotkriva svoje skriveno šizofreno ludilo. Nakon niza šokova premijer RH sveden je na nivo devetogodišnjeg djeteta. Više ne govori nego čita. A kako da čita, kada mu je govor napisan na ćirilici!

Pustimo na stranu činjenicu da je ćirilica u Hrvatskoj pismo okupacije i da su s njom i na njoj u srpskim i srbijanskim logorima psihički mučeni zatočenici. Mnogi su normalni Hrvati izvan logora skrenuli nakon što su bili prisiljeni učiti ćirilicu. Mogu razumjeti da je to pismo nekako prihvaćeno u širokim prostranstvima ruske stepe, ali što radi kod nas, stotinjak metara od Dioklecijanove palače. U spomenutom filmu o ishodišnom kukuriku gnijezdu, bešćutnu medicinsku sestru Vivianne Reding igra Louise Fletcher, a u sličnoj negativnoj ulozi dobro se snalazi i Vesna Pusić. Obje se snažno zauzimaju za ćirilicu. Treba raju s nečim izluditi! A dam ruku u vatru da se Viviane Reding ne zna služiti ćirilicom. Neka nam osobno prevede EUN na ćirilicu! Milanoviću netko treba pomoći da ode sa ovoga svijeta, da ta patnja prestane. Nacija se nada da će nijemi Poglavica s Pantovčaka smoći snage i malo jače zagrliti svog prijatelja.

Fenomen su Radimir Čačić, Ivo Sanader, Damir Polančec i Petar Čobanković, koji su iz ludnice prešli u zatvor. Ne znam jeste li to uočili, skoro sve domaće stranke vode poremećene osobe. Nakon što je neko vrijeme proveo u strankama HSP i HSP-AS, Zvonko Bušić stradao je gore nego na dugogodišnjoj teškoj robiji. Mnoge je dotukla podijeljenost pravaša. Kada je Zvonko izašao na slobodu, Hrvati su mu izgledali kao “muhe bez glave”. Samo ljudi bez glave mogu dozvoliti da ih vode kreteni. Bušić je došao na konvenciju HDZ-a na Jarunu i nakon što je vidio sve te robijaše, udbaše i luđake, digao je ruku na sebe. Devedesetih smo u duhu pomirenja jugoslavenskim luđacima kršćanski oprostili najgore zločine, kad ono, oni se opet liječe o trošku svih nas. Obmanjuju, spletkare, kradu, varaju, lažu, krivotvore – sve je to u umobolnicama znak života, ali to oni rade i na liječenju izvan bolnica. Nema tu zdrave pameti, niti oporavka, za to je dovoljan balkanski instinkt. Nadajmo se da pomirenja i suživota s duboko poremećenim osobama više neće biti i da će Božja providnost nekako zaštititi normalne osobe u RH.

Autor: Tvrtko Dolić/croative.net

Odgovori

Skip to content