BUJICA – DON MILJENKO BABAJIĆ: Zahtjev za zabranu Bleiburga došao je iz nekih krugova u Hrvatskoj!

”Držanje hrvatske diplomacije, a naročito veleposlanice u Beču Vesne Cvjetković u slučaju zabrane koncerta MP Thompsona bilo je sramotno, a zahtjevi za zabranu bleiburške komemoracije samo su nastavak iste priče”, izjavio je u petak navečer u Bujici don Babaić.

„Dok mi Bog da zdravlja da mogu, idem na Bleiburg! Molit ću za duše ubijenih, jer sprovoda nisu imali. Netko se boji istine o Bleiburgu… Genocid koji su učinili Tito i partizani nad hrvatskim narodom vulgarno je prešućivan i krivo interpretiran, ali žrtve zaslužuju napokon dobiti poštovanje,” rekao je u Bujici na Z1 i partnerskim televizijama dan uoči komemoracije na Bleiburgu don Miljenko Babaić, župnik iz Stona i vojni ratni kapelan Južnog bojišta.

Naime, ljevičarske stranke predvođene Zelenima i radikalno-lijeve udruge u Austriji skandalozno su htjele zabraniti obilježavanje 72. obljetnice bleiburške tragedije, nazivajući komemoraciju “fašističkim skupom”, no tome se usprotivila Slobodarska stranka, Stranka za budućnost Austrije, pojedini narodnjaci i Katolička crkva te Ured za zaštitu ustavnog poretka čiji su predstavnici jasno dali do znanja da 30 godina na Bleiburgu nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident, a cijeli je skup zapravo vjerski komemorativni obred. Misu na Bleiburgu ove će godine predvoditi nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić.

Pogledajte cijelu emisiju:

Odgovori

Skip to content