U Splitu prikazan film Jakova Sedlara “Svetac, zločinac i dvorske lude”

Film je prikazan u crkvi sv. Liberana na Mejašima u organizaciji Župe sv. Spasa Mejaši – Split i Hrvatske udruge Benedikt. Prikazivanju filma nazočili su brojni članovi Hrvatske udruge Benedikt predvođeni predsjednikom Vidom Popovićem, saborski zastupnik Petar Škorić, bivši nogometaš Hajduka Ivan Gudelj te mnogi drugi. 

U organizaciji Župe sv. Spasa Mejaši – Split i Hrvatske udruge Benedikt u župnoj crkvi sv. Liberana na Mejašima u Splitu prikazan je najnoviji dugometražni dokumentarni film redatelja Jakova Sedlara o blaženom kardinalu Alojziju Stepincu pod nazivom “Svetac, zločinac i dvorske lude”, donosi portal dalmacijadanas.hr.

Prije samog prikazivanja brojnoj publici uvodnim riječima obratili su se domaćin, don Anđelko Dukić i sam autor, Jakov Sedlar.

– Film nije samo priča o Stepincu, to je i priča o Titu, kojeg veličaju oni koji o Stepincu ne misle dobro. Mislim tu ponajprije na one koje je u filmu nazvao “dvorskim ludama”, a koji po njemu medijski, na dnevnoj osnovi, pokušavaju sve kako bi napravili nemoguće: od Tita napraviti humanista, domoljuba i čovjekoljupca, a od Stepinca suprotno. Film je nastao iz želje i uvjerenja da se ne smije odustati od upozoravanja javnosti na najvažniji dio hrvatske povijesti preko kojega se želi unijeti nesigurnost i defetizam u hrvatsko nacionalno biće – rekao je Sedlar.

IMG-20170513-WA0016

 

2 comments

  1. Iso

    Falsifikator povijesno dokazanih činjenica i dalje rajca desnjare svojim amaterskim kvazifilmovima.

  2. Marija perkovic

    Bog nadje prave ljude za svoju istinu BRAVO JAKOVE SEDLARU
    MARIJA

Odgovori

Skip to content