ŽELJKA MARKIĆ: Kurikularna reforma sad neće biti partijska

Foto: Fah

Željka Markić, čelnica udruge U ime obitelji prokomentirala je na svojem Facebook profilu laži koje je Boris Jokić, bivši voditelj Kurikularne reforme plasirao javnosti.

“Jokića je postavio SDP i HNS, što je Milanović potvrdio. A Jokić tvrdio da nije tako. SDP i HNS su pokušali nužan proces reforme obrazovanog sustava – preoteti hrvatskim institucijama, predati ga ideološki bliskim udrugama poput CESI-ja, RODA, Inicijativa GOOD i onda reformu obrazovanja provoditi po partijsko-ideološkom ključu.

Sad kad je jasno da se nastavlja sa reformom, da će ju provoditi za nju odgovorna institucija – Ministarstvo obrazovanja i da neće biti partijska, već državna, jer ona mora biti u interesu svih građana Hrvatske… možemo očekivati prosvjede u organizaciji “neovisnih” udruga koje su toliko neovisne od SDP-a i HNS-a koliko je bio Jokić od Milanovića.”, napisala je Željka Markić.

Jokića je postavio SDP i HNS, što je Milanović potvrdio. A Jokić tvrdio da nije tako. SDP i HNS su pokušali nužan proces…

Gepostet von Željka Markić am Mittwoch, 24. Mai 2017

Podsjetimo, bivši premijer Zoran Milanović jasno je u Dnevniku Nove TV izrekao rečenicu koju je jedino Narod.hr izdvojio u naslovu.

“Ja sam osobno formirao tu skupinu. Imali smo strategiju znanosti i obrazovanja, na čelu te grupe je bio profesor Budak. Nakon toga je formirana grupa za praćenje provedbe na čelu koje je opet Budak kojeg pola godine nisu primili ni Orešković ni ministar obrazovanja. Gospodin Jokić je opet bio naš izbor, ako ga ne žele neka ga maknu”, rekao je Milanović govoreći o kurikularnoj reformi.

Zanimljivo je kako niti jedan mediji nije tu, najzanimljiviju izjavu, koja rad tima gospodina Jokića stavlja u kontekst SDP-a i HNS-a, izvukao kao novu i najvažniju.

Gostujući u RTL Direktu Jokić je rekao kako ga SDP nije postavio. “SDP-ova vlada je isto tako davala vrlo osrednju podršku cijelom procesu, no nije se miješala politički u ovu reformu. Ni HDZ-ova vlada se nije miješala u ovaj proces. Ja sam se također trebao javiti na javni poziv, a na taj poziv je stigla samo moja prijava. Čak da me imenovao SDP, nije imao koga drugog imenovati”, tvrdio je Jokić.

Zanimljivo je da i Željko Jovanović kritizira novi tim za provedbu kurikulne reforme i poziva na ostavke, a prisjetimo se on je htio u hrvatske škole pod krinkom “zdravstvenog odgoja” uvesti novi preodgoj – program prepun ideologije, a koji je srušio Ustavni sud.

Izvor: narod.hr

1 comment

  1. kristijan

    Odlično. Školske će se knjige i njihov teret svesti samo na jednu – Bibliju!

Odgovori

Skip to content