ONE NISU MAJKE NEGO MONSTRUMI Maltretirale su svoju malenu djecu i mučile ih, a onda im presudile

U Puli se u utorak navečer dogodio nezapamćeni zločin u novijoj povijesti. Majka Chiara Rojnić je ubila vlastito dijete i zgrozila čitavu javnost. Psihološka i sociološka teorija još uvijek ne može sa sigurnošću dati odgovor na pitanje što je tim majkama koje odluče lišiti života vlastito dijete. Slučajevi čedomorstva i okrutnih ubojstava malene djece stari su koliko i ljudski rod.

I dok na našim prostorima, srećom, nije bilo puno takvih slučajeva, na europskom zapadu i u Americi to se događa vrlo često. Ovi slučajevi su zgrozili svjetsku javnost:

Lorreta Zen – ubila osmomjesečnu bebu u perilici za rublje
Rim je 2002. godine oplakivao ugašeni život osmomjesečne bebe. Majka je ubila svoju kćer u stroju za pranje rublja. Loretta Zen (31) uhićena je nedugo nakon zločina, pa je kasnije prebačena na psihijatrijski odjel u Sondriji. Inače, za života se liječila od depresije od koje je naglo oboljela nakon smrti oca Vittoria.

Bebu je u perilici mrtvu pronašao otac Loretto i to kada se kući vratio sa starijom, 11-godišnjom kćerkom. Majka ubojica je šutke sjedila i buljila u prazno.

Elena Smocot – tek rođenom sinu izvadila crijeva jer ju je podsjećao na ljubavnika
Elena Smocot (27) osuđena je na 18 godina zatvora zbog monstruoznog ubojstva djeteta. Na pomisao da ubije sina došla je prilikom igre u dnevnom boravku sa svojim četverogodišnjim sinom i sedmogodišnjim nećakom.

Tada je, kako je kasnije kazala, shvatila da se njezin tek rođeni sin uvelike razlikuje od njih. Policiji je rekla da čim je primijetila sličnost između sina i svog ljubavnika, dijete je zgrabila za noge i bacala ga po kući sve dok nije umrlo od udaraca. Nakon što je shvatila da dijete više ne plače, iznijela ga je iz kuće, bacila na pod i gazila nogama.

Potom ga je vratila u kuću, uzela slomljenu keramičku pločicu i sinu probola trbuh. Izvukla mu je crijeva, stavila ih u kadu, a zatim se istuširala na njima. Kasnije je utvrđeno da je bolovala od postporođajne depresije.

Shanynthia Gardner – prerezala grkljan četvero djece jer je bila opsjednuta sotonom
Monstruozna majka Shanynthia Gardner (29) iz Tennesseeja uhićena je i optužena za ubojstvo svoje četvero djece starih između šest mjeseci i četiri godine. Svima im je prerezala grkljane, a policija je na licu mjesta pronašla krvavi mesarski nož.

Dvoje djeca ubila je, prema vlastitom priznanju, u dnevnoj sobi, a dvoje u spavaćoj. Najmlađi Yahzi kojemu je bilo samo šest mjeseci ubijen je u nosiljci.

„Znam da je ovo vražje djelo. Znam da to nije učinila Shanythia i ja se molim za nju“, rekla je baka ubijene djece Sonya Clayton nakon zločina.

Sofina Nikat – ugušila kćer i bacila je u potok jer je plakala
Islamski imam je rekao majci 14-mjesečne bebe kako joj je dijete „opsjednuto zlim duhovima“, a zatim se odlučila na ubojstvo.

Sofina Nikat iz Australije imala je 23 godine u trenutku ubojstva svoje kćeri Sanavae. Imala je problema s odgojem djevojčice zbog čega se ponašala čudno i bližim prijateljima govorila kako je se želi riješiti.

Tijekom istrage je kazala da je kćer odvela u šetnju, jer ju je iritiralo njezino vrištanje i plakanje. Također je priznala da joj je prekrila nos i usta, sve dok više nije mogla disati, a potom je bacila njezino tijelo u potok.

Prije nego što je priznala ubojstvo, tvrdila je kako joj je dijete ukrao Afrikanac i kako je otrčala do kuće svojeg ujaka da prijavi otmicu. Te tvrdnje su pobile snimke nadzornih kamera koje prikazuju Nikat kako u park u kolicima za bebe vozi svoju kćer, a potom i kako iz parka vozi prazna kolica.

Mitchell Blair – umislila da joj starija djeca siluju mlađeg sina, pa ih ubila i stavila u zamrzivač
“Ne žalim što sam ubila to dvoje demona”, rekla je očigledno opsjednuta majka koja je devetogodišnjeg Stephena i trinaestogodišnju Stoni ugušila stavivši im vrećice na glave. Za ovaj jeziv zločin saznalo se kada su Blairovoj u kuću došli ovršitelji i u zamrzivaču pronašli tijela ubijene djece. Mitchell Blair je majka još dvoje djece – osmogodišnjaka i sedamnaestogodišnjakinje.

Govoreći o motivima koji su je nagnali na brutalni zločin, Blair je istražnoj sutkinji rekla kako su Stephen i Stoni seksualno napastovali i više puta silovali njezinog najmlađeg sina. No, također je priznala da nikada nije svjedočila tim silovanjima niti ih prijavila.

“Silovala je mog sina. Morala sam je ubiti”, rekla je sutkinji dometnuvši da bi to ponovno učinila, ako bi bila u prilici.

To što je njihova mrtva tijela sakrila u zamrzivač objasnila je potrebom da “što duže moguće brine o svojih drugih dvoje djece”. Inače, obdukcijom je utvrđeno da je devetogodišnji Stephen bio pothranjen, a Blairova je sama priznala kako je kćeri davala tek jednu zdjelu kaše dnevno.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content