I MI OVO PLAĆAMO: Zloglasni Buda Lončar u Pupovčevom glasilu glorificira ‘mističnog’ Tita

Glasilo Srpskog narodnog vijeća Novosti objavilo je intervju sa Budimirom Lončarom, posljednjim jugoslavenskim ministrom vanjskih poslova. Pupovčeve Novosti dale su tako priliku zloglasnom Budi da na račun Hrvata glorificira ‘mističnog’ Josipa Broza Tita. Pokušaj je to njihovog “suprotstavljanja plimi laži”, odnosno borbi protiv onih koji se protive obilježavanju ‘Dana mladosti’.

“Čovjek nema ni motivaciju ni energiju da se bori s vjetrenjačama, odnosno da budem posve otvoren – s glupanima koji pronose takve laži, bez ikakvih argumenata”, kaže Lončar.

Dodaje kako je “Tito bio čovjek koji je cijeli svoj život posvetio borbi za slobodu naroda i ljudi koji žive od svojega rada”.

Za Tita se, tvrdi zloglasni Buda, ne može reći ni da je bio diktator.

“U svojem povijesnom, dugoročnom opredjeljenju on se borio za demokratske vrijednosti. Čini mi se da je kod njega bilo najvažnije to što je davao prednost položaju naroda pred položajem pojedinca”, nastavlja Lončar.

Ne dopušta reći ni da je Tito bio netolerantan čovjek.

“Bio je temperamentan i ako ga kao takvoga niste poznavali, zastali biste nesigurno nakon njegove prve upadice”, opravdava Lončar Tita.

Na upit što mu je kao pripadniku NOB-a značilo ime Tita, Lončar odgovara: “Za mene osobno bilo je to nešto što je teško opisati, nešto duhovno, mistično, čovjek koji nas vodi sigurnom rukom i svojom vizijom u svijet. Osjetio sam naprosto da time svime rukovodi netko kojega je povijest proizvela, netko izvanserijski”.

Tito će kao povijesna ličnost, smatra Lončar, kad-tad dočekati ono što i zaslužuje.

“Od priznavanja činjenica o pogrebu, kakvoga svijet do danas nije vidio, preko toga da se zna da Vatikan nikada, osim nakon Titove smrti, nije dao nalog da za bilo kojega državnika zvone crkvena zvona u cijelome svijetu, pa do toga da se prizna i prihvati činjenica da u šesnaest zemalja svijeta najvažniji bulevari, odnosno trgovi u njihovim glavnim gradovima nose Titovo ime”, zaključio je Budimir Lončar u razgovoru za Novosti.

Izvor: direktno.hr

3 comments

  1. Mario Milovčić

    E moj Buda, 93 godine imaš, a pameti nisi stekao, a o poštenju nećemo ni govoriti. Baš kao i notorni Joža Manolić, najveći krvnik Bjelovara i okolice. Šta ćemo reći o Lončaru iz Preka na Ugljanu, a kojega su se njegovi otočani odrekli kao i Proložani Ante Tomića. Takve monstruozne fosilne okamine hrvatskoga roda ne pamti Hrvatska, jer najvećega monstruma kojega su ova dvojica obožavatelji, hvala Bogu, nema već 37 godina, ali su njegovi zombi-fanovi neki dan 20 dana poslije obilježili 125-ti rođendan JeBeTe idola, za kojega i ne znaju je li pravi ili je duh Maršalova oca. Taj JBT se stvarno cijeli život borio za prava naroda, ali srbskoga, koji ne žive od svoga rada, nego tuđega, a najbolji položaj hrvatskoga naroda za njega je bio ležeći, po mogućnosti -mrtav, ili u najboljem slučaju klečeći cijeli život pred srbskim krvnicima. Njegova borbu protiv naci-fašizma je jedino pozitivno u životu JBT-a, a sve ostalo je krv, mrak i LAŽ!!!

  2. SOS

    odbi hadezeju d pa ćeš dobiti sve “nepprijatelj” koji su nas odveli 1918god. u jugooslaviju, kao i ovi franini nasljednici danas!

  3. Mario

    Jos jedan neprijatelj Hvata i obozavatelj lika i djela druga Tita.

Odgovori

Skip to content