U Splitu predstavljene zbirke pjesama Marine Alerić Bebić

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt i KUU „Sv. Kliment“ u četvrtak, 1. lipnja 2017., s početkom u 19 sati u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu, Hrvojeva 2, održano je predstavljanje zbirki pjesama „Bijeli pelin“ i „Ptica na prozoru“ autorice Marine Alerić Bebić.1

Uz autoricu, zbirke pjesama predstavili su Josip Jović, novinar i publicist, i prof. Srećko Župić. Događajem je moderirala Mladenka Gruica koja je na vrlo upečatljiv način recitirala i stihove pjesama. Na samom početku ispred Hrvatske udruge Benedikt sve prisutne pozdravio je Marijo Popović, član Upravnog vijeća Udruge.

U glazbenom dijelu s nekoliko izvedbi nastupila je muška klapa „Pokornik“.

Zbirka domoljubnih i bogoljubnih pjesama „Bijeli pelin“ svojevrsni je poetski spomenik svim hrvatskim braniteljima, a osobito dragovoljcima Domovinskog rata s posebnim osvrtom na autoričina brata Ivana Alerića. U zbirci pjesama „Ptica na prozoru“ autorica je sklonija univerzalnijim temama.3

Nakon službenog dijela predstavljanja nastavili smo druženje s našim dragim gostima. Najveće zahvale idu gospođi Mladenki Gruici koja je uložila najviše truda kako bi se ovaj događaj organizirao.

Ovo je prvi put da smo ugostili našu dragu Marinu Alerić Bebić, ali joj želimo još mnogo plodonosnog rada te se nadamo skorom viđenju u Splitu.

Marijo Popović/HUB

Odgovori

Skip to content