DR. MARKO JUKIĆ: Koalicija s antihrvatskom strankom

Mnogi se osvrnuše na HNS, takozvanu hrvatsku, takozvanu narodnu stranku i ne spomenuše ono što je važno. To je stranka koja je od svog osnutka vodila antihrvatsku politiku. To je stranka koja je služila za uhljebljenje bivših komunističkih kadrova sve do današnjih dana. Da je slučajno dr. Savka Dabčević Kučar (osnivačica stranke) vodila Hrvatsku 1990./1991. godine nikada Hrvatska ne bi bila samostalna! Dr. Franjo Tuđman je imao viziju o suverenoj Hrvatskoj za razliku od onih koji su težili daljnjem udruživanju s bivšim republikama. Zašto Savka i drugi nisu podržali Tuđmana, zašto su ga blatili u medijima koje su držali, zašto su osnovali Koaliciju narodnog sporazuma kao suparnika HDZ-u?

Isto tako treba se vratiti u vrijeme Hrvatskog proljeća i jasno napisati (kazati) da je Hrvatsko proljeće djelo hrvatskih intelektualaca (braće Veselica, Đodana, Šošića, Šegedina, Matice Hrvatske, Društva hrvatskih književnika i niza hrvatskih domoljuba) a ne Savke i Mike. To što je tadašnje hrvatsko partijsko rukovodstvo djelomično (zabrana novina i spaljivanje Hrvatskog književnog lista) stalo na stranu Proljećara je stvar društveno-političkog trenutka (teške pljačke Hrvatske preko Inexa, Genexa i grube diskriminacije Hrvata u državnoj upravi). Savka je imala pozitivnu ulogu u Hrvatskom proljeću ali nije bila začetnik tih zbivanja i samo djelomično ih je podržavala.

Osnivačica stranke je na odlasku predložila Vesnu Pusić za svoju nasljednicu. Znamo što je Vesna Pusić govorila o Hrvatskoj, o agresiji Hrvatske na BiH, o Hrvatima u BiH i dijaspori. Mnogi zaboravljaju politiku HNS-a, zaboravljaju koliko je komunističkih kadrova ta stranka uhljebila u državnim tvrtkama, zaboravljaju ponižavanje Hrvata u BiH, zaboravljaju što su sve radili da otežaju glasovanje dijaspore, zaboravljaju koga su poslali u diplomaciju (protuhrvatski kadar), zaboravljaju da su bili protiv trase autoceste (htjeli su da ide preko BiH i Knina), zaboravljaju da su bili protiv Pelješkog mosta, zaboravljaju da su dugi niz godina prokazivali i optuživali Hrvatsku u svijetu, da su optuživali naše generale, da se zagovarali Hrvatsku u balkanskom regionu itd. Čudno da su ljudi koji prate politička zbivanja, koji su bili blizu onih koji su obnašali vlast, sve zaboravili pa o tome ne pišu.

HNS je politička stranka koja uspješnim trgovanjem dugi niz godina osigurava zastupnička mjesta u Saboru. Do sada je ta stranka uspješno trgovala s drugim antihrvatskim strankama a sada s HDZ-om, domoljubnom strankom koju komunistički sinovi uništavaju.

Potez Andreja Plenkovića se može /treba gledati s dvije strane. S jedne strane se radi o veleizdaji, a s druge strane o političkom pokušaju da se dobije na vremenu, da se uštedi 122 milijuna kuna (toliko nas koštaju izbori) i da se pokuša stabilizirati stanje, jer Hrvatska ima mnogo poteškoća a malo vremena. Postavlja se pitanje koja je cijena te nemoralne trgovine i hoće li uspjeti!? Jedno je sigurno: radi se o prijevari birača!

U hrvatskoj politici nema moralnih načela: vjerodostojnosti, poštenja, pravde, dosljednosti, istinoljubivosti i ljudskosti. Preko noći će te izbrisati, zaboraviti sve tvoje vrline i doprinos, jer se ne uklapaš u njihovu nemoralnu trgovinu, jer je njihov interes važniji od vjerodostojnosti, dosljednosti, poštenja i domoljublja.

1 2

Pišu da je Bruna Esih desnica. Što je to ljevica i desnica u Hrvatskoj u današnje vrijeme? Po čemu je Bruna desnica? Je li desnica zbog toga što odaje počast nevinim žrtvama koje su komunisti pobili, zbog toga jer ide na Bleiburg, zbog toga jer traži da se s jednog trga skine ime dokazanog zločinca Tita. To nema nikakve veze s desnicom. To je pitanje civilizacijskih standarda i moralnih načela i ništa više. Zašto je Zlatko Hasanbegović desnica? Dr. Zlatko Hasanbegović je počeo sređivati državne financije u kulturi i zato je proglašen desnicom. O desnici govore komunistički uhljebi, deca uhljeba i komunističkih ubojica. Oni govore MI ili ONI.

Oni otvaraju stare rane i žele nova grobišta pa govore MI ili ONI. Godine 1971. su domoljube proglašavali, etiketirali, nazivali nacionalistima i šovinistima jer su ukazivali na pljačku Hrvatske. U doba Hrvatskog proljeća je pjevanje Vile Velebita bilo zabranjeno, oni koji su je pjevali su etiketirani kao nacionalisti, kažnjavani i izopćavani! Tako i danas tražiti istinu o Jasenovcu, o Bleiburgu, o Macelju, Hudoj Jami i mnogobrojnim stratištima hrvatskog naroda se naziva ustaštvom i fašizmom. Sramota je da veliki stručnjaci, profesori, sociolozi, filozofi, političari ne znaju razlikovati domoljublje od nacionalizma, domoljublje od ustaštva, domoljublje od fašizma. Bijednici s titulama!

Danas opet domoljubima lijepe etikete: ustaša i fašist samo zato jer domoljubi traže istinu i pravnu državu. Takozvani lijevi opet veličaju komunističku ideologiju i zločine komunističke partije. Opet obnavljaju povijesne laži i negiraju dokazana grobišta (preko 900 masovnih grobnica) sebe nazivaju antifašistima, ljevicom i naprednjacima. Zar nije žalosno, na početku trećeg tisućljeća, da oni izmišljaju neprijatelje i šire mržnju pod parolom slobode i demokracije. U Hrvatskoj danas nema ni desnice ni ljevice, pogledaj tko s kim koalira i tko koga podržava, postoje uhljebi, karijeristi i domoljubi koji se još nisu prodali i oni domoljubi koji se nikada ne će prodati.

2 2

Neki se pitaju Tko je opljačkao Hrvatsku? Hrvatsku su opljačkali, još je pljačkaju, komunisti (bez obzira u kojoj su stranci bili ili jesu). Knjiga Davorke Budimir svjedoči o komunističkom kadru i njihovu položaju u društvu 1989. godine, 1991. i kasnije. Bili su i ostali na položajima, osnovali svoje tvrtke (bivše državne), zauzeli položaje u državnim službama, zauzeli medije pa vladaju Hrvatskom!

Potez Andreja Plenkovića ćemo moći procjeniti uskoro, vidjet ćemo u kojem smjeru će ići obrazovna reforma i drugo. Ministrica obrazovanja kaže da treba depolitizirati obrazovanje! Što znači ta floskula „depolitizirati“? Kako ćemo „depolitizirati“ teror prve Jugoslavije, kako ćemo „depolitizirati“ komunistički teror i komunističke zločine? Hoćemo li zbog „depolitizacije“ negirati Domovinski rat?

Istina o Hudoj Jami, Macelju i drugim partizanskim zločinima nije politizacija povijesti već gola istina, dokazana činjenica pa je tako treba i prikazati u udžbenicima. To su bili zločini u ime komunističke ideologije, dogodili su se ali nažalost nisu istraženi niti objektivno ocjenjeni. Drugarice i drugovi (političari) moraju pojasniti što oni misli pod „depolitizacijom“ obrazovanja. Znači li to negiranje povijesnih činjenica, negiranje dokaza, negiranje identiteta hrvatskog naroda? Takva „depolitizacija“ nam ne treba!

Za Agrokor su krive državne institucije koje nisu radile svoj posao, krivi su komunistički uhljebi u državnim službama koji su dozvolili da dođe do ovog stanja.

Zanimljivo je da nitko u državnim institucijama nije smijenjen, nije pod istragom i nije optužen. Zar to nije čudno?

Novinari i analitičari ne pišu tko je kriv za izgubljenu arbitražu INA-MOL. Nitko ne piše kako je diletant iz MOSTa kriv za gubitak 200 milijuna kuna a bit će još troškova. On je prije tvrdio kako on ima prave informacije a sada priča o čistom obrazu!?

Plenković ima više razloga za svoje postupanje ali odmah treba naglasiti da se ne smije trgovati domoljubljem, da Jokićeva idiološka obrazovna reforma niti u jednom slučaju ne može biti prihvaćena, da država Hrvatska ne smije financirati antidržavne udruge! Plenković nije dobio mandat da štiti kriminal i kriminalce.

Gospodin Plenković je najavio nove standarde u Hrvatskoj pa čekamo te nove standarde u pravosuđu koje je rak raka države, glomaznoj i neučinkovitoj državnoj upravi, novom izbornom zakonu, ovršnom zakonu, zakonu o medijima itd.

Hrvatska treba ozbiljne reforme ako želi postati pravnom državom. Neprihvatljivo je da obični sudski procesi traju godinama, nedopustivo je nepoštivanje pozitivnih zakona, nedopustivo je širenje mržnje i laži putem javnih medija, nedopustivo je da političari i saborski zastupnici podržavaju huliganizam.

Koalicija s antihrvatskom strankom, strankom uhljeba, ne obećava nove standarde, reforme koje su nam nužne pa su novi izbori poželjni.

Dr. Marko Jukić/HUB

Odgovori

Skip to content