Evo koliko su na HRT-u gledani Stanković, Dujmović i Raspudić

Kraj je proljetne sheme na HTV-u, što znači i ljetnu stanku za popularne talk show emisije. Ujedno, na Prisavlju se radi na pripremama za jesensku shemu, no pitanje je hoće li biti promjena i kakvih. Ponajprije se to odnosi na emisiju Otvoreno, čiji je urednik Domagoj Novokmet smijenjen zbog ”slučaja USKOK”, te na trojicu voditelja koji su emisije dobili u jesen 2016. – Tihomira Dujmovića, Romana Bolkovića i Juru Vujića.

Budući da bi među kriterijima za o(p)stanak ovakvih sadržaja trebala biti gledanost, tražili smo od HRT-a podatke o gledanosti za sedam talk show emisija, pojedinačno za mjesece od rujna 2016. do lipnja 2017. – ovim redom: Nedjeljom u dva Aleksandra Stankovića, 1 na 1 Romana Bolkovića, Iza zavjese Tihomira Dujmovića, Crveno i crno Jure Vujića, Peti dan s Ninom Raspudićem, Borisom Jokićem, Marijom Selak te donedavno Radom Borić i Lukom Popovom, Otvoreno i Studio 4. Tražili smo specifikaciju po mjesecima, s točno naznačenim terminom emitiranja i reprize. Neki su rezultati prilično iznenađujući.

Stanković najgledaniji, slijede Otvoreno i Dujmović

Najgledaniji talk-show na Hrvatskoj radio-televiziji je, očekivano, emisija Nedjeljom u dva Aleksandra Stankovića, što nimalo ne čudi jer su se gledatelji kroz 17 godina emitiranja naviknuli u nedjelju oko ručka okrenuti na Prvi. Prema gledanosti na drugom mjestu je emisija Otvoreno, a odmah iza nje Iza zavjese Tihomira Dujmovića.

Sve ove emisije, od Stankovićeve i Dujmovićeve do Crveno i crno Jure Vujića se i repriziraju u drugim terminima tako da su ukupne brojke o gledanosti još i veće. Vidljivo je da je Dujmović najgledaniji u repriznom terminu na 4. programu HTV-a, dok je primjerice Crveno i crno u siječnju 2017. bilo gledanije u repriznom terminu nego u glavnom.

Ukupno zbrojeno, glavno i reprizno emitiranje, Stankoviću je donijelo najveću gledanost od 13,4 posto AMR-a u studenom i prosincu 2016., dok je Dujmović ukupno gledano bio najgledaniji u siječnju 2017. kada mu je gledanost iznosila 5,7 posto AMR-a.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

1 comment

  1. MOLOTOV

    Sasvim je logično što je na prvom mjestu Stanković, jer njega gledaju svi njegovi, a bome i prisilno naši jer žele znati što im neprijatelj misli !

Odgovori

Skip to content