Ubo policajca nožem u vrat vičući ‘Allahu akbar’ – Policija: ‘izolirani incident’

FBI istražuje napad na policajca kojeg je nožem u vrat na međunarodnoj zračnoj luci Bishop u gradu Flint, u Michiganu, ubo kanadski državljanin vičući “Allahu akbar”. Istražuju ima li to terorističku pozadinu.

Poručnik Jeff Neville je stajao na vrhu pokretnih stupa zračne luke Bishop u Flintu kad je odjednom uboden s leđa nožem u vrat, prema izvješćima američkih medija. Neville je odveden u lokalnu bolnicu, i stanje mu je stabilno. Napadač je navodno vikao “Allahu Akbar” kad je zabadao nož u vrat policajcu, prema NBC-ju. Njihov reporter Tom Winter je to javio s lica mjesta.

FBI je najavio da će uskoro početi press konferencija, a za sad su samo izdali priopćenje u kom navode “kako imaju razloga vjerovati kako se radi o izoliranom incidentu”, iako i dalje preporučuju svima u području da budu oprezni.

“Jutros, dužnosnici brojnih agencija uključujući ured FBI-ja u Flintu, Michigan, istražuju događan na međunarodnoj zračnoj luci Bishop nakon što su zaprimili izvješće da je policajac izboden. Trenutno se smatra da je on u stabilnom stanju. Osumnjičenik je pritvoren na samo aerodromu i trenutno ga službe ispituju. FBI, zajedno s našim partnerima, zajednički provodi istragu kako bi ustanovio prirodu i motive napada. Poznato nam je da su svjedoci spominjali izjave koje je napadač dao neposredno prije ili tijekom napada, ali za sad je prerano da bi se odredila priroda tih izjava i je li to bio ili nije bio teroristički čin.

Temeljem informacija kojima trenutno raspolažemo, vjerujemo da je to bio izolirani incident. Trenutno nemamo specifičnih, vjerodostojnih informacija da postoji ikakva opasnost za zajednicu u Flintu”. No u gradu su podigli mjere sigurnosti. Grad je dao priopćenje da gradsko vijeće trenutno primjenjuje povišene protokole sigurnosti u slučaju daljih napada, nakon incidenta u zračnoj luci.

U međuvremenu policija je javila kako je osumnjičenik iz Quebeca te da je državljanin Kanade. Bishop zračna luka je izdala priopćenje kako su “svi puntici na sigurnom” i kako je “u tijeku evakuacija zračne luke.” Zračna luka je do daljnjeg zatvorena.

Autor: Marcel Holjevac/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content