Prosvjed na Pujankama zbog malog Cesarea: ‘Nećemo mirno promatrati kako se dijete na silu odvaja od majčinog zagrljaja!’

Dragi ljudi, sada je stvarno došlo vrijeme za poznati slogan ‘Djela, ne riječi!’. Splite, na noge! – poručio je Gudić.

Ovrha djeteta Nine Kuluz koja je zakazana za 27. lipnja, po svemu sudeći, neće proći mirno. Predsjednik Gradskog kotara Pujanke Petar Gudić pozvao je na prosvjed i obranu odvajanja malog Cesara od svoje majke koja živi u tom kvartu.

– Nećemo sjediti prekriženih ruku i mirno promatrati kako se dijete na silu odvaja od majčinog zagrljaja. Stoga pozivamo sve stanovnike našeg kotara, sve građane Splita, pa čak i Hrvatske, brojne udruge i razne klubove da se priključe javnom okupljanju u utorak od 9 do 13 sati na adresi Pujanke 71 (zgrada kraj Antipirosa) – rekao nam je Petar Gudić, čelnik kotara.
Jasan je što se tiče cilja okupljanja:

– Mi smo ti koji svojim dolaskom u velikom broju možemo odgoditi ovrhu i ovu suludu odluku, zato još jednom pozivamo sve građane na apsolutnu mobilizaciju! Majci je u borbi za svoje dijete preostao još jedino narod. Zamislite situaciju u kojoj institucije tretiraju dijete kao stvar, te su razmišljanja da se ta ‘stvar’ jednostavno premjesti i preda, da se doslovno iščupa iz svog doma. Zamislite situaciju i rečenicu ‘ovrha nad djetetom’, pa zar taj termin uopće može postojati i zar zaista postoje takvi ljudi kojima je to normalno?

Gudić upozorava da se ne misli na posljedice i traume koje će dijete doživjeti provede li se ovrha. Upravo zbog svega navedenoga, poziva sve na mirno i dostojanstveno okupljanje.

– Pokažimo svima da nas ima i da jednostavno ovakva odluka nije provediva. Sve vas koji se odazovete, a vjerujemo da će vas biti mnogo, molimo za korektno ponašanje i slušanje uputa, najvažnije je da u ovome svemu mislimo na dobrobit majke i djeteta. Dragi ljudi, sada je stvarno došlo vrijeme za poznati slogan ‘Djela, ne riječi!’. Splite, na noge! – poručio je Gudić.

Izvor: dalmatinskiportal.hr

Odgovori

Skip to content