Zašto se Trump boji Ljube Ćesića Rojsa?

Legendarni umirovljeni hrvatski general Ljubo Ćesić Rojs ne može u Sjedinjene Američke Države, jer je prijetnja njihovoj nacionalnoj sigurnosti! To su objavili mediji, uz napomenu da su na popisu od Hrvata jedino još ratni ministar obrane Herceg-Bosne i haaški optuženik Valentin Ćorić.

Mnogi smatraju da je ova odluka „van pameti“, a poglavito se čudom čude Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, ali i cijelom državnom vrhu, što im je „svejedno“ što se hrvatski general nalazi na listi najistaknutijih svjetskih terorista.

Zbog čega je Ljubo Ćesić Rojs toliko opasan da ga ni Donald Trump ne žele vidjeti ni čuti u svojoj zemlji? Ako je opasan za SAD, onda je valjda i za Hrvatsku! Netko bi javnosti, a poglavito hrvatskim braniteljima morao dati odgovor na ovo pitanje.

Ovaj se general već godinama „vuče“ po sudovima, pod ovrhom je od 2008. Uhvatili su se za njega kao lovački psi, pa ne popuštaju. No, bez obzira na sve, još ga samo nisu uspjeli strpati u Remetinec, ali ni to nije nemoguće.

Rojs je poznat i najviše „opasan“ po svom britkom jeziku. Ne oprašta hrvatskim lopovima, dezerterima i izdajicama. Kad ste ga vidjeli ili čuli da pljuje po SAD-u? Prije bi bilo da ga zbog oštrih javnih kritika (da se malo našalimo) stave na „crnu listu“ u Domovini, koju je u ratu branio i zbog čega je i dobio generalski čin.

Inače, nema saznanja da je nekom američkom generalu iz Vijetnama, Afganistana, Iraka ili Sirije zabranjeno ući u neku zemlju, a osobito ne u Hrvatsku.

Kako Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH uopće može dozvoliti takvu bruku?

I kome je Ljubo Ćesić Rojs prijetnja osim onima koji po njemu blate lik i djelo dr. Franje Tuđmana i Gojka Šuška, odnosno hrvatski obrambeni Domovinski rat?

Zbog čega i na ovo šute hrvatski generali?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content