Kerum određuje pod kojim će uvjetima HDZ upravljati Splitom

Umjesto da se održi danas, u ponedjeljak, konstituirajuća sjednica splitskog Gradskog vijeća (GV) odgođena je za 17. srpnja kako bi se definirao koalicijski sporazum između splitskog HDZ-a i Hrvatske građanske stranke (HGS) Željka Keruma. Time HDZ želi osigurati natpolovičnu većinu kako bi mogao donositi odluke, kazao je predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić.

– Odgodu konstituiranja splitskog Gradskog vijeća dogovorio sam ovog vikenda s predsjednikom HGS-a Željkom Kerumom kako bismo detaljno razradili programske smjernice sadržaja koalicijskog ugovora – rekao je Škorić za Hinu.

Istaknuo je kako su pregovori s Kerumom otvorili “brojna pitanja o načinu buduće dugoročne suradnje, ali ni o jednoj temi nije bilo razmimoilaženja”. Odgoda konstituirajuće sjednice neće ugroziti donošenje proračuna Splita za 2017, smatra Škorić.

– Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara ima ovlasti za korištenje instituta privremenog financiranja Grada a nakon 17. srpnja bit će sazvana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se donijeti proračun za 2017. godinu – objasnio je Škorić.

Podsjetio je da je HDZ pozvao sve koji su svjetonazorski i programski bliski, da se uključe radi razvoja grada.

Izvor: jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content